Fjällräven: Kolekcija Pomlad/poletje 2019

 Åke Nordin je večino svojega otroštva preživel v naravi. Raziskoval je švedsko pokrajino in oboževal pohodništvo. S tem ko je odraščal so tudi njegovi podvigi v naravi postajali bolj in bolj zahtevni. Takrat je ugotovil, da je ponudba pohodniške opreme na Švedskem zelo siromašna. Primanjkovalo ji je funkcionalnosti - bila je nerodna in težka. Njegov cilj je bil vso opremo, ki jo potrbuje na pohodih pospraviti v nahrbtnik, ki bo kljub natrpanosti še vedno udoben. Zato je ustvaril nekaj novega: Nahrbtnik v obliki črke V, ki ga je za boljši prenos teže obdajal lesen okvir. Ta nahrbtnik ni bil le udoben, lahek in prostoren. Bil je začetek blagovne znamke Fjällräven.

S kolekcijo Pomlad/poletje 2019 se Fjällräven vrača k svojim začetkom. Osredotoča se predvsem na nahrbtnike. Fjällräven ni samo Kånken. Je tudi pohodniški nahrbtnik, potovlani nahrbtnik, je nahrbtnik za vse priložnosti. Z novo kolekcijo Fjällräven pokrije potrebe čistvo vsakega ljubitelja narave in potovanj. V kolekciji Bergtagen (pohodništvo) in Keb (treking) je Fjällräven vnesel nove dizajne. S kolekcijo Ulvö pa predstavlja nov set nahrbtnikov namenjenih vsakodnevnim aktivnostim.

Kolekciije Pomlad/poletje 2019 pa ne zaznamujejo samo novi dizajni nahrbtnikov, pač pa tudi material iz katerega so narejeni. 

Bergshell je še ena Fjällrävnova okolju prijazna inovacija. Bergshell je tkanina, ki jo v 31% sestavlja recikliran najlon. Fjällräven z uporabo recikliranih materialov omejuje uporabo neobnovljivih materialov in izkoriščanje energije pri njihovi obdelavi. Bergshell je vodoodporena, trpežna in močna tkanina, ki je kljub svoji vzdržljivosti še vedno mehka na otip.

 

LETOŠNJE NOVOSTI

1. Nahrbtnik Bergtagen 38

Namenjen razmeram, ki zahtevajo lahek in udoben nahrbtnik. Naramnice se popolnoma prilegajo našemu telesu. Brez posebnih dodatkov, ki bi nas ovirali pri gibanju - samo tisto, kar zares potrebujemo. Oblikovan je za daljše pohode na visoke nadmorske višine. Lastnosti:

 • Stabilnost mu daje leseni okvir s FSC certifikatom, ki ga po potrebi lahko odstranimo
 • Snemljiv zgornji žep
 • Pas okoli ledvenega dela
 • Kompatibilen s hidracijskim sistemom

Fjallraven Bergtagen nahrbtnik

 

2. Nahrbtnik Keb 75/52

Keb kolekciji so dodani nahrbtniki z večjim volumnom. Namenjeni daljšim trekingom in temu primerno tudi opremljeni. Lastnosti:

 • Stabilnost jim daje leseni okvir s FSC certifikatom, ki ga po potrebi lahko odstranimo
 • Rešitve za pripenjanje opreme (močno jeklo)
 • Kompatibilni s hidracijskim sistemom
 • Zadrge in sponke prilagojene tudi uporabi v rokavicah

 

Fjallraven Keb nahrbtnik

 

3. Ulvö 23, Ulvö Hip Pack in Ulvö Roll Top 

Oblikovan da naredi pohode enostavne in sproščene. Kameri, telefonu in ostali vsebini nudi posebno vodoodporno zaščito. Lastnosti:

 • 23l nahrbtnik nudi dovolj prostora za 15'' laptop
 • Hip Pack: vodoodporen Bergshell material ščiti notranjost
 • Nahrbtnik Ulvö Roll top: roll top zapiranje nudi še dodatno zaščito pred vodo. Nahrbtnik ima dodaten žep za laptop

Fjallraven Ulvo

21 marec 2019 4 Oznake (prikaži)