Fjällrävnov vodnik

Fjällräven ima v svoji ponudbi več kot 500 različnih artiklov. Na prvi pogled se vam morda zdijo precej podobni in se je težko odločiti katere hlače bodo najbolj ustrezale vašemu življenjskemu slogu. Keb Trousers ali Vidda Pro Trousers? 65- ali 75-litrski nahrbtnik? Zase želite samo najboljšo opremo, ki bo zadovoljila tako tiste, ki se odpravljate v zasneženo divjino, kot za tiste, ki se raje potite pri višjih temperaturah.

Za lažjo orientacijo je Fjällräven pripravil vodnik po t. i. »družinah«, ki grobo opredeljujejo za kakšen namen je ustvarjen posamezen kos iz družine. Imenovane so po različnih področjih/krajih na Švedskem.

Get the most from your gear. Explore our products from Fjällräven Online Store

GORNIŠTVO

BERGTAGEN: gorništvo, alpinizem

Bergtagen products are optimised to offer the highest levels of performance and reliability in tough conditions.

IME: Beseda ‘Bergtagen’ izvira iz starega švedskega réka, ki opominja na to, kako lahko gore spremenijo osebnost posameznika. »Bergtagen« bi v dobesednem prevodu pomenilo »Začaran od gora.«

NAMEN UPORABE: aktivnosti v visokogorju, nad »gozdno mejo«. Bergatgen je večplasten sistem, pri katerem ima vsak detajl svojo funkcijo.

VSEBUJE: izjemno tehnična oblačila in oprema, izdelana iz najkakovostnejših materialov, z izjemno premišljenimi funkcijami, namenjena alpinizmu in tehničnemu gorništvu.

NAŠA PONUDBA DRUŽINE BERGTAGEN

CELOTNA PONUDBA DRUŽINE BERGTAGEN

POHODNIŠTVO

KEB: tehnično pohodništvo

Named after Sweden’s highest mountain, products in this range are developed for challenging treks in varying terrain.

IME: kolekcija je poimenovana po najvišjem vrhu Švedske: Kebnekaise.

NAMEN UPORABE: serija oblačil in opreme za tehnično pohodništvo, plezanje, primerna za alpsko visokogorje v vseh letnih časih

VSEBUJE: tehnično dodelana oblačila in opremo, kjer se prepletajo svoboda gibanja, trpežnost in zaščita. Materiali so kombinacija raztegljivih materialov neomejeno gibanje ter močnih, trpežnih materialov za maksimalno zaščiti na različnih terenih.

NAŠA PONUDBA DRUŽINE KEB
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE KEB

SINGI: tradicionalno pohodništvo

The traditional aesthetics of Singi are combined with durable, sturdy materials well suited to Scandinavian treks.

IME: gorska koča Singi leži v odprti, prostrani dolini, v gorski verigi Kebnekaise. Od tod vas pohodniške poti vodijo v vse smeri severnih švedskih gora.

NAMEN UPORABE: družina Singi odseva Fjällrävnovo dolgo tradicijo razvijanja trpežnih in funkcionalnih oblačil za pohodništvo v skandinavskem okolju. Funkcionalna izdelava omogoča uporabo tudi pri lovstvu in delu na prostem.

VSEBUJE: robustna, trpežna oblačila in opremo, preizkušeno v vseh pogojih. Trpežnost in funkcionalnost sta glavni značilnosti oblačil, zasnovanih za tradicionalno pohodništvo na zahtevnih terenih.

NAŠA PONUDBA DRUŽINE SINGI
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE SINGI

ABISKO: manj zahtevno pohodništvo

 The lightweight Abisko collection is geared towards day hikes and cabin-to-cabin trekking.

IME: Abisko je gorski kraj na Laponskem, na severu Švedske, pod goro Mt. Nuolja, po katerem se imenuje tudi bližnji nacionalni park. To je kraj, kjer se vsako leto zaključi Fjällräven Classic in najbolj severna točka najznamenitejše švedske pohodniške poti Kungsleden (the Kings Trail).

NAMEN UPORABE: ker je Abisko izjemna izhodiščna točka za dnevno pohodništvo, so bili ravno taki pohodi osnova za ustvarjanje kolekcije.

VSEBUJE: opremo in oblačila, ki so raztegljiva, trpežna in funkcionalna, namenjena visoko intenzivnim športom pri višjih temperaturah.  

NAŠA PONUDBA DRUŽINE ABISKO
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE ABISKO

VSAKODNEVNE AKTIVNOSTI NA PROSTEM

HIGH COAST: lahka oprema za aktivnosti na prostem

 From a part of Sweden that combines forest, coastal and urban environments the High Coast collection is versatile yet functional.

IME: družina je dobila ime po čudoviti obalni regiji (visoka obala), ki obkroža Fjällrävnovo rojstno mesto Örnsköldsvik. To je prostor, kjer se srečata zemlja in morje, kjer se razprostirajo globoki gozdovi in kjer dramatična obala ustvarja pokrajino, ki navdušuje outdoor navdušence.

NAMEN UPORABE: kolekcija, namenjena vsem športom, ki jih je možno prakticirati na stičišču morja in gozdov: pohodništvo, kolesarjenje, veslanje – in drugim športom v toplejših dneh.

VSEBUJE: lahka, preprosta oblačila iz materialov, ki so izbrana za udobje, svobodo gibanja in funkcionalnost – kot nalašč za spontane aktivne počitnice.

NAŠA PONUDBA DRUŽINE HIGH COAST
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE HIGH COAST

ÖVIK: tradicionalne aktivnosti na prostem

With classic Fjällräven styling and materials, Övik products are perfect for everyday use.

IME: Övik je skrajšano ime za Örnsköldsvik, Fjällrävnovo rojstno mesto. Mesto je del svetovne dediščine področja Höga Kusten, The High Coast (visoke obale), katere neverjetna slikovitost navdihuje gibanje na prostem.

NAMEN UPORABE: vsakodnevno preživljanje časa na prostem – v naravi in v mestu.

VSEBUJE: funkcionalne in vsestranske produkte, razvite za vsesplošne aktivnosti na prostem, navdihnjene s klasičnim skandinavskim stilom.

NAŠA PONUDBA DRUŽINE ÖVIK
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE ÖVIK

GREENLAND: ikonično preživljanje časa v naravi

 G-1000 toughness and iconic looks from our ‘first family’ mean you’re ready for all kinds of adventures at home and away.

IME: kolekcija je dobila ime po odpravi na Grenlandijo leta 1966, s katero se je Fjällrävnova zgodba pravzaprav začela. Leta 2018 je kolekcija dobila popolnoma prenovljeno podobo, čeprav so nekateri artikli v kolekciji že več kot 50 let.

NAMEN UPORABE: vsakodnevna uporaba na prostem in v mestu

VSEBUJE: opremo in oblačila, večinoma izdelana iz materiala G-1000. Produkti so zasnovani na klasičen način in iz okolju prijaznih materialov.

 

NAŠA PONUDBA DRUŽINE GREENLAND
CELOTNA PONUDBA DRUŽINE GREENLAND
07 oktober 2019