KÅNKEN: Brezčasnost kultnega nahrbtnika

Fjallraven Kanken nahrbtnik

Pisalo se je leto 1978. Med šolarji so bile v modi torbe za čez ramo, ki so sicer opravile svojo nalogo in uspešno prenašale težke knjige. So pa pripomogle tudi k slabi drži šolarjev, ki so se vedno pogosteje spopadali z bolečinami v hrbtu. Åke Nordin je zato razvil nahrbtnik, katerega pravokotna oblika je ustvarjena za prenašanje zvezkov in knjig, naramnice pa rokam omogočajo prosto gibanje in hrbtu dajejo dodatno oporo. Imenoval ga je Kånken. Ni minilo dolgo, ko so se nad njim navdušili tudi odrasli in ga ponesli na dogodivščino, ki še kar traja.

Nahrbtnik se ponaša z brezčasnim dizajnom in je narejen iz trpežnega in vodoodpornega materiala imenovanega Vinylon F. Do leta 2015 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 3 milijone Kånken nahrbtnikov. Blagovna znamka Fjällräven svoji že zavidljivi kolekciji Kånken nahrbtnikov dodaja vedno nove barvne kombinacije. Kånken nahrbtnike lahko tako najdemo v celi mavrici barv, v različnih velikostih in materialih. Za vsakega obstaja Kånken nahrbtnik. Tudi za tiste najbolj zahtevne.

KÅNKEN NO.2

Kanken No.2Ta Kånken je nadgradnja klasičnega Kånken nahrbtnika. Volumen in dimenzije ostajajo iste. Kaj je razlika? Kånken No.2 je narejen iz G-1000 Lite Eco in G-1000 HeavyDuty Eco materiala, ki omogočata še dodatno trpežnost. Usnjeni našitki, logotip in zgornji ročaji pa dajejo nahrbtniku unikaten, rustikalen izgled.

 

KÅNKEN GREENLAND

Kånken Greenland je jubilejna izdaja Kånken nahrbtnika, namenjena praznovanju petdesetletnice proizvodnje prve Fjällrävnove jakne – Greenland Jacket, namKanken Greenlandenjene udeležencem odprave na Grenlandijo. Nahrbtnik je izdelan iz odpornega G-1000 HeavyDuty Eco materiala, narejenega iz recikliranega poliestra in organskega bombaža. Ta izjemno vzdržljiv material je tudi vodoodbojen zato je bojazen pred mokro vsebino nahrbtnika odveč. Na nahrbtniku najdemo detajle, ki se ujemajo z ostalimi Greenland kolekcijami znamke Fjällräven in poudarjajo unikatnost Kånken Greenland nahrbtnika.

 

RE-KÅNKEN        

Re-KankenNima značilnega logotipa, a zato ni nič manj poseben. Pravzaprav je najbolj poseben med vsemi Kånken nahrbtniki. Pri njegovi izdelavi je bil cilj reciklirati odpadne materiale in ohranjati naravne vire nedotaknjene. Re-Kånken je zato v celoti narejen iz 11 recikliranih plastenk. Ko ga ne potrebujemo več, ga lahko enostavno recikliramo in tako naredimo nekaj dobrega za okolje.

 

KÅNKEN ART

Sodelovanje z dvema švedskima umetnikoma je obrodilo nekaj novega in zanimivega. Kånken Art ponazarja kreativnost. Posebna kolekcija nahrbtnikov, ki poudarja raznolikost prisotno v naravi in v nas, ljudeh. Nakup tega nahrbtnika ni samo odlična investicija za nas. Je tudi investicija v naravo. Kånken Art je del iniciative imenovane Arctic Fox, katere namen je zaščita okolja in spodbujanje vsakega posameznika, da čim več svojega prostega časa preživi v naravi. Fjällräven za vsak kupljen Kånken Art nahrbtnik delež od prodaje nameni ozaveščanju o pomembnosti narave.

 Kanken Art

 SKRB ZA NAHRBTNIK

Kånken je postal vsakodnevni spremljevalec milijonov uporabnikov po celem svetu. Je vsestranski in lahko ga odnesemo s seboj na potovanja, na sprehode ali v šolo. Kånken je enostaven nahrbtnik, ki lahko traja in traja, če le zanj pravilno skrbimo.

  1. Nikoli ne perite Kånken nahrbtnika v pralnem stroju. Madeže odstranite z gobico in milom in nato nahrbtnik obesite v zračen prostor, ki ni direktno izpostavljen sončni svetlobi
  2. Lahko se zgodi, da bo nahrbtnik v prvih dnevih uporabe puščal barvo. Dobro je, da ga pred uporabo za 30-60min namočite v mlačno vodo.
  3. Naj Kånken ne bo preveč napolnjen.
  4. Za prenosne računalnike so na voljo Kånken nahrbtniki, narejeni posebej za ta namen. Najdete jih v kar treh velikostih. Prenašanje prenosnega računalnika v klasičnem Kånken nahrbtniku lahko preobremeni naramnice.
  5. Zadrg nikoli ne odpirajte s silo.
  6. Če se strga, luknjo zakrpajte takoj.
  7. Kånken naj ne bo izpostavljen direktni sončni svetlobi. Barva v tem primeru lahko zbledi.
07 marec 2019