Poletna vročina - pomembna je hidracija

Slišano že nekolikokrat, pa vendar marsikdo tudi v tej poletni vročini pozabi, kako pomembno je telesu dovajati tekočino. Med telesno aktivnostjo ima telo omejeno zalogo tekočine:

  • potrebuje jo koža, ki se preko potenja ohlaja,
  • potrebujejo jo mišice, da lahko vzdržujejo visoko intenzivnost gibanja in
  • potrebuje jo srce, da lahko vzdržuje normalno delovanje.

Z dobro hidracijo ohlajamo telo, skrbimo da se naše mišice ne utrudijo in srcu dovajamo dovolj tekočine, da ne omaga.

Imejte vodo vedno s seboj, zagotovo jo boste potrebovali. Hkrati pa ne pozabite na okolje. V Sloveniji imamo 1001 izvirov, ki nas oskrbujejo s svežo vodo, polno mineralov. Priskrbite si čutaro, ki najbolj ustreza vašim potrebam in se izognite kupovanju plastične embalaže. Izbirate lahko med mnogimi čutarami in bidoni v naši ponudbi:

 

24BOTTLES

24bottles velikosti

 

24Bottles so narejene iz viisoko kvalitetnega, nerjavečega jekla in proizvedene v okolju prijaznih razmerah. Ne vsebujejo plastike in so zato 100% BPA-free. Ker se nerjaveče jeklo ne navzame okusa, lahko v njih shranimo katerokoli pijačo. Širše grlo omogoča lažje čiščenje in kar je še bolje, dodajanje ledu v vročih poletnih mesecih. Teža? Le 100-110g!

  • Clima Bottle je še dodatno vakuumsko izolirana, zato odlično drži pijačo mrzlo ali hladno.

 

PRIMUS

Primus flaše za vodo

 

Primus ima v ponudbi veliko različnih čutar, ki bodo zadovoljile čisto vsakega ljubitelja narave. V naši ponudbi najdete:

  1. Primus TrailBottle S/S: Narejena iz nerjavečega jekla z ustjem iz titana na katerega je pritrjen obroček za pripenjanje na nahrbtnik. Ustreza večini vodnih filtrov na tržišču.
  2. Primus TrailBottle Tritan: Lahka čutara a trpežna čutara izdelana iz trpežne, BPA-free plastike. Pašček na pokrovu omogoča pripenjanje na nahrbtnik. 
  3. Primus TrailBottle Vacuum: Čutara z dvojno steno, narejena iz nerjavečega jekla ohranja temperaturo toploh in hladnih pijač.

 

NALGENE

Nalgene čutare

Čutare, ki ne puščajo in imajo doživljenjsko garancijo. So BPA in BPS-free. Kljub temu, da so narejene iz plastike (copoliester) lahko držijo temperaturo od -40 pa vse do 100°C. Nalgene čutare so izredno odporne na udarce. Pokrovček z zanko omogoča pripenjanje na nahrbtnik.

 

LAKEN ČUTARE IZ ALUMINIJA

Laken čutare      

Laken so lahke čutare, ki tehtajo skromnih 130g in v 99,7% izdelane iz aluminija. Imajo kar nekaj zanimivih lastnosti. Med drugim jih odlikuje to, da brez težav držijo tudi pijače z mehurčki, brez da bi pri tem ustvarjale tlak. Aluminij lahko reciklirate, hkrati pa ne vsebuje BPA in se ne navzame okusov pijač.

 

03 julij 2019 6 Oznake (prikaži)