PRIMUSOV RECEPT: Zelenjava na žaru z rdečo peso in bučo

Recept za 4 osebe:


1/2 hokaido buče
1 rdeča pesa
1 gomolj koromača4 koreni
4 srednje velik krompir
1 sladek krompir
1  gomolj zelene
3 rdeče čebule
2 stroka česna
4 čajne žličke olivnega olja
2 pesti svežih zelišč (po okusu)
Poper in sol
1 čajna žlička koriandrovih semen
Svež čili ali ingver (po okusu)
1 pest peteršilja

Očistite in olupite vso zelenjavo ter jo narežite na za prst debele trakove ali kocke. Čebulo olupite in jo narežite na polovice (ali četrtine, odvisno od njene velikosti). Nasekljajte česen in sveža zelišča ter jim dodajte olivno olje, sol, poper in koriandrova semena. Dobro premešajte in pustite, da se okusi lepo pomešajo. Marinado nato dodajte prej narezani zelenjavi. Če ste ljubitelji pikantnega, je sedaj čas, da dodate čili ali ingver.

Mešanico zelenjave in marinade počasi kuhajte na zmernem ognju (35-40min) - dokler zelenjava ne postane zlato rjava in mehka. Tik preden postrežete posujte s peteršiljem.

RAZLIČICA S KOZJIM SIROM

Poleg zelenjave posebej marinirajte že kocke kozjega (feta) sira. Olju in zeliščem dodajte žličko (ali dve) medu in malce kurkume. Tik preden postrežete zelenjavo ji dodajte sir in premešajte. Jedi dodajte hrustljavost z oreščki, ki jih posujete pred postrežbo in kislost s par kapljic limone.

 

Recept je dovolj enostaven, da ga z lahkoto lahko pripravite tudi na prostem. Vse kar potrebujete za pripravo jedi najdete tudi v naši trgovini.

Ne pozabite na vročo čokolado iz Primusove Vacuum bottle!

 

06 november 2019