3 razlogi za nakup Altra tekaških čevljev

Iskanje popolnega tekaškega copata je lahko zelo težko. Ne glede na to, ali ste tekač, sprinter, pohodnik –  Altra ima obutev za vsako avanturo. V latinščini Altra pomeni 'popraviti nekaj, kar je pokvarjeno'. In čeprav Altra morda ne bo mogla pozdraviti poškodb, jih lahko zagotovo prepreči, zahvaljujoč svojim podpornim dizajnom, uravnoteženemu blaženju in strukturam specifičnim za spol ter drugim inovativnim tehnologijam.


Začetki blagovne znamke Altra segajo v leto 1998, ko Golden Harper opazi nekaj, kar je bilo treba popraviti v najbolj kritičnem delu tekaške opreme - prevelik padec od pete do prstov v tekaških čevljih. In danes, so te čevlji postali Altra, blagovna znamka, ki je prodrla visoko v vrh mednarodne tekaške scene. 

PRAVILA TREH

Poznate pregovor, da vse dobre stvari pridejo v troje? Na hitro si bomo ogledali tri najbolj prepričljive (vendar ne edine) razloge, zaradi katerih boste morda želeli preizkusiti par tekaških čevljev Altra, ko se boste naslednjič potikali na cesti, tekaški stezi ali v gorah. 

1. Oblikovan prostor za prste

Veliko iztočnic o čevljih Altra je bilo pridobljenih z opazovanjem bosonogega teka. Prsti na nogah se na primer naravno razširijo in so pri teku brez obutve skoraj sproščeni. V čevljih so prsti pogosto stlačeni, v temnem, slabo prezračevanem prostoru. 


Oblikovan prostor za prste pri čevljih Altra omogoča, da so prsti naravno sproščeni ter, da palec ostane v normalni poziciji za maksimalno stabilnost in moč. To zmanjša pronacijo stopala in poveča stabilnost za udobje vse povsod.

2. Fit4Her tehnologija

Tekačice imajo drugačne potrebe kot njihovi moški kolegi. Altra se na te potrebe odziva s celotno linijo čevljev, zasnovanih izključno zanjo. To niso samo 'B' različice moških modelov, ampak posebej izdelani čevlji za ženska stopala, z ožjo peto in srednjim delom stopala, visokim nartom, daljšim lokom, edinstvenim metatarzalnim razmikom - in to je samo izhodišče.

3. Uravnoteženo blaženje

Tekaški čevlji z visokim blaženjem in super poskočnim podplatom, pogosto prihajajo z izrazitim padcem ali razliko v višini od pete do prstov. Včasih se zdi, kot da skoraj padeš naprej.


Spet nazaj k osnovam Altre – ali bolje rečeno, nazaj k bosonogemu teku. Vaše stopalo brez čevljev leži ravno, razen stopalnega loka. Altra ponuja dobro blaženje, vendar enakomerno po celotnem podplatu. To pomeni naravni korak za stopala, izdelan v udobju.


Altra čevelji pozicionirajo peto in sprednji del stopala na enaki razdalji od tal. Ta naravna podlaga pomaga pri optimalni poravnavi, neguje boljšo obliko in spodbuja pristanek z majhnim udarcem. To spodbuja pokončno držo za naravno poravnavo telesa. Zagotavlja ravno platformo za podporo, ravnotežje in zaščitno blaženje.

Altra izdeluje tekaške čevlje za tekače. Sliši se res preprosto, vendar je veliko truda vloženo v tehnologije, ki so v celoti osredotočene na izboljšanje vašega teka. Njihova zaveza čevljem brez padca, temelji na udobju in splošnem zdravju. Pri Altri ne gre za trike, le čevlje, izdelane za maksimalno udobje in učinkovit tek.

16 november 2022