Prehodili/pretekli smo pot od Ljubljane do Škofje Loke

V nedeljo 24.4.2022 smo se udeležili tekaško-pohodniškega dogodka od Ljubljane do Škofje Loke. Dogodek je bil že 7. Amfibijin izziv pri katerem smo letos prvič sodelovali tudi mi, Annapurnovci! 


Franci pravi takole: "Nekateri so se ustrašili dežja. Mi se nismo, saj smo Amfibija, pa tudi vremenska napoved je bila dobra. In vreme je bilo super. V treh skupinah se podamo proti Škofji Loki. Preko Polhograjcev nas stezice vodijo gori doli, malo tudi okoli. Morda je bil kdo, ki je bil prvič z Amfibijo v dvomih da smo na pravi poti, toda vse skrivnosti so bile skrbno načrtovane." 

Ob 8:00 smo se zbrali v Šentvidu, na parkirišču pri igrišču Rugby kluba Ljubljana. Razdelili smo se v tri skupine. Eno pohodno in dve tekaški. V načrtu so bile tri tekaške skupine, vendar smo bili zaradi manjšega števila prijav primorani združiti kratko in dolgo tekaško. Na pot nas je gnala motivacija, da nas v Škofja Loki čaka druženje Pr' Pepet. Aha, pa še eno hudo spremstvo smo imeli: okrepčevalnico na štirih kolesih. Hvala Anže, ker si nam napolnil zaloge energije! Brez tebe nam nebi uspelo. 

Pohodna skupina:

Pohodna skupina je premagala približno 22 km in 1000 m vzpona. Bravo pohodniki! 

Tekaška skupina:

Združena kratka in dolga tekaška skupina, ki je ubrala neko srednjo varianto z en kup preveč višinci. Pogumno!

Ultra tekaška skupina:

Ultra tekaške skupina je šla ultra naokrog prek Šmarke in Grmade. 


Avtorica tega bloga se je znašla v ultra tekaški skupini. Hvala Anže za nasvet! Mislim, da je bilo prvič in zadnjič. Pa še ena zanimivost! Pridružil se nam je tudi biatlonec Miha Dovžan, ki je še na poti iz Šmarne gore proti Grmadi previdno vprašal, če bo tempo ves čas tako počasen, na koncu pa s palicami komaj prišepal v Škofja Loko. Tako, da smo se na njegov račun ves čas šalili, da v kolikor bo imel letos slabe rezultate, bomo verjetno krivi mi (smeh, op. p.).

Pa še nekaj slikic:

Drugo leto pa vabljeni tudi vsi ostali! Mislim, da se prav za vsakogar najde en izziv. Pa ne se ustrašit slabega vremena, na koncu ga itak odženemo. :) 

Slike: Tadej Maligoj, Franci Habjan & ostali Amfibijevci, hvala! 

06 maj 2022