Aclima

 

Aclima je družinsko norveško podjetje, ki se že od leta 1939 ukvarja s proizvajanjem oblačil iz volne. Že tretja generacija po vrsti proizvaja kvalitetne in tople izdelke iz volne različne debeline in teže, v ozadju pa so desetletja izkušenj in znanja.

Trudijo se, da bi se za vsakogar našel volnen kos, zato aktivno proizvajajo produkte za moške, ženske in otroke, njihove izdelke nosi tudi vojska.

Njihova prednost je izjemno znanje, ki so ga nabirali skozi leta. Aclima je kombinacija poznavanja tržišča, vlaken, vezenja in dizajna, ki so združeni v odličnih spodnjih slojih za preživljanje časa v naravi. V ospredju je Merino volna, udobna, topla volna, ki vam v vseh vremenskih pogojih pomaga uravnavati temperaturo telesa in vas vedno ohranja suhe.

Ker so locirani nedaleč stran od enega večjih norveških smučarskih središč, imajo odlične pogoje za testiranje oblačil, vedno pa so veseli vsakega odziva in predloga uporabnikov, s katerimi sodelujejo že od začetka.

Skozi leta so prejeli veliko nagrad za svoje izdelke, na primer: Scandinavian Outdoor Award S.O.A. za funkcionalen razvoj, Aclima DoubleWool je prejel Outdoor Industry Award, večkrat so na vrhu izbora uredniških testiranj svetovnih outdoor revij, ...

Vključeni so v več svetovnih organizacij, ki skrbijo za ohranjanje okolja in proizvodnjo okolju prijaznih oblačil:

- za pakiranje uporabljajo samo recikliran papir

- vključeni so v Forest Stewardship Council, ki zagotavlja ekološko uporabo papirja

- vsi produkti imajo certifikat Øko-Tex 100, kar pomeni, da med proizvodnjo ne uporabljajo nobenih strupenih snovi

- vključeni so v družbo Woolmark, ki nadzoruje produkte iz Merino volne po celem svetu

- njihovi produkti nosijo oznako: "Confidence in Textiles", kar pomeni, da so izdelki testirani na škodljive snovi

- vključeni so v Grønt Punkt Norge AS, neprofitno organizacijo, ki skrbi za ekološke embalaže izdelkov