Adidas tehnologije sončnih očal

Vsak šport posebej zahteva določene prednosti pri izdelavi opreme. Adidasova športna očala združujejo rešitve za naslednjo generacijo športnikov. Adidas to dosega z sodelovanjem z vrhunskimi športniki, ki pripomorejo k oblikovanju vrhunskih športnih očal.

SPX™ + Flex Zones™

SPX™ + Flex Zones™ združuje udobje z fleksibilnostjo. Prožni okvirji očal in posebne fleksibilne točke, omogočajo, da se očala gibljejo z vami tudi pri intenzivnih športih. Poseben protizdrsni material omogoča, da očala lepo stojijo na svojem mestu brez nepotrebnih pritiskov, SPX pa je extremno lahek, praktično nezlomljiv, protialergijski material.

 

Wrap-around frame

Okvir očal se odlično oprime vašega obraza, s svojo zavito obliko, v katero so vpete tudi leče, pa ponuja izjemno širok pogled. Oblika omogoča, da očala ostanejo na svojem mestu tudi pri najbolj intenzivnih športih in hkrati ščitijo oči pred zunanjimi vplivi.

 

Decentered Vision Advantage™ PC leče

Posebna tehnologija leč onemogoča drgnjenje površine in ustvara izjemno močne, odporne leče 1. kategorije, z 100% UV (A, B in C) zaščito do 400 nanometrov.

 

Sistem ventilacije z ClimaCool™ tehnologijo

Poseben ventilacijski sistem preprečuje zameglitev leč v vseh vremenskih pogojih,  saj deluje s pomočjo ClimaCool™ tehnologije. Zrak je preusmerjen na način, ki preprečuje zameglitev leč.

 

Hidrofobičen premaz leč

Hidrofobičen premaz na lečah preprečuje nabiranje tekočin in umazanije na zunanji strani leč, omogoča jasen pogled, saj se na lečah ne nabirajo prah, kapljice tekočin, sol, ... omogoča lažje čiščenje leč, onemogoča statično elektriko na lečah, kar še zmanjšuje nabiranje delcev na lečah.

 

Vision Advantage™ z LST™ konceptom leč

Ekstremno lahke in izjemno trpežne leče, ki omogočajo izjemen pogled.

 

Double-Snap Nose Bridge™

Optimalno pozicijo očal na obrazu omogoča Double-Snap Nose Bridge™, ki z dvostopenjsko nastavitvijo višine nosnika omogoča prilagajanje očal vsaki obliki nosu.  Material je mehak in udoben.

 

TRI.FIT Temple

Vsaka oblika obraza in nosu je malce drugačna, zato je Adidas izumil sistem TRI.FIT, s katerim se očala prilagajajo vsakemu obrazu in športni aktivnosti posebej. S tremi možnosti nastavljanja višine, se bodo očala prilagodila vsakemu posamezniku. Z nastavitvijo naklona očal sistem doseže, da leča prestreže sončne žarke, ne glede na njegovo višino na horizontu.

 

Quick-Release Hinge™

Patentiran mehanizem odstranjevanja ročk iz okvirjev je preprost in hiter za uporabo.

 

Prilagojena nošenju čez čelado

Očala so izdelana tako, da jih enako udobno nosite čez čelado.

 

Quick-Change Lens System™

Sistem omogoča hitro in preprosto menjavo več različnih leč.

 

Nošenje z različnimi pokrivali

Mehki koti, ukrivljenost očal in izjemni materiali omogočajo nošenje očal s katerim koli pokrivalom, pri čemer ne trpijo izjemne sposobnosti očal.