Marmot Slovenija

Marmot se ponaša s pol stoletja dolgo tradicijo izdelovanja oblačil in opreme, pri čemer lahko najdete opremo za alpinizem, športno plezanje, kampiranje, turno smučanje, tek in prosti čas. Jn je prvo outdoor podjetje na svetu, ki je v svoja oblačila vneslo Gore-Tex material. 

Annapurna Way d.o.o. je pooblaščeni uvoznik in distributer za blagovno znamko Marmot. 

Gore kličejo! Marmot pohodniška oblačila in oprema

Klasična "retro" pohodniška srajca z moderno tehnologijo, ki odvaja vlago in ohranja kožo suho, udobna športna majica, trpežne pohodne hlače, ki jih z eno zadrgo spremenite v kratke hlače, vetrovka za vetrovne sončne dni ali lahka nepremočljiva jakna za sprehod v dežju; Marmot ponuja široko izbiro oblačil in opreme za pohodništvo. 

Alpinistična oblačila

Marmot se pri izdelavi vrhunskih jaken in hlač za alpinizem, še posebej uvršča na vrh kakovosti na tržišču. Nepremočljivi materiali, ojačani predeli, kapuce izdelane za nošenje čez čelado, lepljeni šivi, Angel-Wing Movement tehnologija za neovirano gibanje rok v ramenih, všite gamaše pri hlačah, ... 

Turno in alpsko smučanje

Tople smučarske hlače, trpežne turnosmučarske hlače, smučarske jakne in puhovke, ki jih lahko vedno nosite tudi v prostem času, rokavice, kape, ... Z Marmot oblačili in dodatki, se lahko opremite za turno in alpsko smučanje ali za tek na smučeh.

Tekaška oblačila

Oblačila izdelana s pomočjo tehnologij, ki odvajajo vlago in ohranjajo kožo suho, v privlačnih, živih barvah.

Spalne vreče in šotori

Pri Marmotu se je vse začelo s spalnimi vrečami, zato ni presenetljivo, da so še danes eno vodilnih podjetij v izdelovanju spalnih vreč polnjenih s puhom ali sintetičnim polnilom. V zadnjih letih se izredno posvečaju tudi šotorom, ki so lahki, namenjeni potovanjem in kampiranju, z odličnimi vodoneprepustnimi sposobnostmi in inovativnim dizajnom, ki kljub majhni teži in zložljivosti šotora, omogoča več prostora v notranjosti šotora. 

Oblačila za potovanja in trekinge

Elegantne hlače z UV zaščito, ki jih z lahkoto nosite tudi na trekingu, topel, udoben flis, ki izgleda tako dobro, da boste v njem tudi na letališču izgledali odlično, lahka, večnamenska vetrovka, kratke hlače, ki imajo izredno sposobnost odvajanja vlage, kapa z odstranljivim ščitnikom za vrat in velika ponudba torb in potovalnih nahrbtnikov; Marmot vas bo oblekel za vsako potovanje in priložnost.

Urbani trenutki

Ko po čudovitem dnevu v gorah zaključite večer, se oblecite v Marmot urbana oblačila, ki so lepa, a ohranjajo značilnosti tehničnih oblačil: toploto in vodoodbojnost!  

Vizija in poslanstvo: People / Product / Planet™

Marmot deluje po treh načelih in sicer People (ljudje), Product (izdelek) in Planet (planet Zemlja). Z ljudmi, se nanašajo na pošteno sodelovanje, dobre delovne pogoje in ustvarjanje multikulturnega podjetja. Izdelek: namen podjetja je zagotoviti proizvode, ki se tehnološko dovršeni in ustrezajo vsem outdoor navdušencem. Planet Zemljo poskušajo manj obremenjevati z okolju prijaznimi proizvodi in načinom obdelave.

Ekološke smernice

Marmot je v zadnjih letih naredil velik korak naprej k trajnostni naravnanosti. poskuša zmanjšati vpliv na okolje, kadarkoli je te mogoče. Tako so že praktično vsa oblačila in dodatki izdelani iz recikliranega poliestra, organskega bombaža in fdrugih okolju prijaznih materialov.

Marmot je partner sistema bluesign®, ki združuje celotno tekstilno industrijo z namenom čim manj obremenjevati okolje. Kot zanimivost: recikliranje poliestra lahko plastenko vode spremeni v visoko kvaliteten flis. Nekateri Marmot proizvodi nosijo etiketo Global Organic Textille Standard, ki označuje ekološko in socialno ustreznost materialov.

Puh, ki ga v svojih izdelkih uporablja Marmot je certificiran puh, ki se ne zbira iz živih živali.

Marmot zgodba

Dvema študentoma Tomu in Ericu, ki sta preko šolskega projekta na Aljaski raziskovala ledenike, se je leta 1971 porodila ideja o Marmot klubu. Da si postal član Marmot kluba, si moral splezati na vrh ledenika skupaj z drugim članom kluba. Stvar druženja in sodelovanja, torej. V naslednjih dveh letih sta ta ista študenta kar v domači dnevni sobi začela izdelovati prototipe izdelkov iz puha. Prvi produkti so bili brezrokavnik iz puha, pulover in parka ter kasneje tri spalne vreče iz puha. Najtoplejša spalna vreča PIKA, danes poznana kot CWM je na testu pristala pri -42 °C.

Pozimi 1973 sta študenta v sodelovanju z še dvema prijateljema v Koloradu odprla servis smučarsko tekaške opreme, ki so jo poimenovali Marmot Mountain Works. Zadeva je stekla in že spomladi je bilo ustanovljeno podjetje Marmot. Prvo naročilo je prišlo že zelo kmalu, saj je Tom v Peruju plezal z filmskim ustvarjalcem Mikom Hooverjem, ki mu je kasneje za potrebe filma The Eiger Sanction, v katerem je igral sam Clint Eastwood, naročil 108 zelo »napihnjenih« bund.  Tako je Marmot prvič prišel na filmski trak.

Leta 1976 se je odvilo še eno zelo pomembno srečanje za prihodnost podjetja, in sicer je Eric spoznal Joa Tennerja, ki je takrat že razvijal Gore-Tex material. Fantje so staknili glave in preizkušali splane vreče z ali brez Gore-Tex materiala. Kmalu so ugotovili, da gre za inovacijo, ki bo spremenila svet gorništva. Marmot je tako postal prvo podjetje, ki je v svoja oblačila vneslo Gore-Tex material.