Boreal

Boreal je bil ustanovljen leta 1974 v Španiji, v mestu Villena, ki ima dolgo tradicijo izdelovanja obutve. Ustanovitelj Jesus Garcia Lopez je bil strokovnjak na tem področju in je sprav izdeloval pohodne čevlje. Legendarna španska plezalca, brata Gallego, sta kmalu izvedela za novega proizvajalca in  sta ga prosila, da jima izdela posebne plezalke s specifičnim gumijastim podplatom. Skupaj so začeli eksperimentirati in Borealov prvi plezalnik "El Capitan" je bil rojen.

Leta razvoja gumijastih podplatov na plezalnikih, so bila nagrajena z zdaj že legendarnim plezalnikom Fire, ki sta ga Gallago brata uporabila za plezanje prve neameriške prvenstvene smeri c El Capitanu. Po sestopu iz osvojene smeri sta vsem plezalcem naokoli kazala novi, čudežni plezalnik in Boreal jima je poslal 265 parov, ki naj bi jih prodala v bližnji trgovini. Vse sta razprodala v dveh urah! Tako so plezalci po vsem svetu začeli nositi Borealove plezalnike.

Ker v nasprotju z drugimi proizvajalci plezalnikov, Boreal te izdeluje skozi vse leto, pomeni, da so vse kolekcije na voljo skozi vse leto, hkrati pa izdelujejo plezalnike v majhnih količinah, kar pomeni, da boste na policah trgovin vedno našli novo izdelane čevlje. Pri plezalnikih je to še posebno pomembno, saj guma s časoma oksidira in izgubi svojo lepljivost.

Vse njihovi proizvodi so izdelani v Villeni, v Španiji, tudi guma na vseh plezalnikih je izdelana v njihovi tovarni, vsa obutev pa jo ročno izdelana. Po 40 letih je Boreal še vedno v družinskih rokah.

V trgovini Annapurna najdete kvalitetne Boreal plezalnike.