Boreal tehnologije

Guma Zenith

Zenith je kvalitetna guma, ki jo je razvil Boreal. Izdelana je za nekompromisno uporabo in ima izjemne sposobnosti trenja v kombinaciji z zmožnostjo, da se oprime mikro robov. Uporabljajo jo na najbolj tehničnih plezalnikih.

Guma FS Quattro

Borealova guma, ki ponuja najvišjo stopnjo izvedbe v vseh temperaturnih pogojih, ima dolgo življenjsko dobo in je mešanica trenja in trpežnosti. Je idealna izbira za plezalnike z zaokroženo obliko.

Heel Fit Sistem

Sistem, ki ponuja večje udobje okoli pete, ki pa je hkrati dovolj močan, da ne povzroča drgnjenja in otiščancev. Najdete ga pri plezalniku Joker Velcro Plus.

Friction Skin

Friction Skin je vstavek na sprednjem delu plezalnikov ali čevljev (nad prsti) in deluje kot plašč, ki zmanjšuje pritisk na ta del noge. Plašč je trpežen, fleksibilen in tanek in deluje kot druga koža, še vedno pa dovoljujejo prstom svobodo gibanja.

Slim Fit Last

Mnogi plezalci ugotavljajo, da jim plezalniki ne ponujajo oprijema, kot ga potrebujejo, zato je Boreal razvil Slim Fit. Slim Fit je namenjen plezalce, ki imajo ožjo obliko nog in s to tehnologijo dobijo enak oprijem kot drugi. Še posebej se uporablja pri ženskih plezalnikih, npr. pri plezalniku Diabola.

Wrap Rand

Sistem, ki se bolje oprime pete, saj je širši del pete "napet" z zanko, ki poteka čez celotno nogo in pod peto, s čimer zagotavlja odličen oprijem nogi.

Oblazinjene pete

Po celem dnevu plezanja v skali, plezalnik ne naredi veliko, da bi omilil bolečine v nogi. Boreal ponuja oblazinjenje v peti z EVA peno, ki absorbira udarce in pritisk na nogo, zato je plezanje udobnejše. Ta sistem najdete pri plezalniku Joker Velcro.

Mix2Fit

Vezalke na plezalnikih so najboljša izbira za najbolj tesno zavezovanje, so pa tudi počasen in zamuden sistem. Mix2fit je sistem, pri katerem zavezane vezalke zavarujete z Velcro "zavihkom" in ne z Vozljem, zato je tudi "odvezovanje" preprosto in hitro.

Integrated Rand System (IRS)

Rand je pravzaprav kos usnja, podloženega na zadnji del plezalnika, ki uravna višino. . Z združevanjem podplata in "randa" v en sam kos dodajajo plezalkam izredno sposobnost, trpežnost in fleksibilnost.

Lateral Torsion System

Osnova tega sistema je napet trak, ki poteka pot peto in pod nartom. Tak trak zagotavlja močno oporo nogi, ko stojite na majhni površini in odličen oprijem peti, hkrati pa povečuje fleksibilnost plezalnika in se uporablja predvsem pri plezalnikih, namenjenih balvanskemu plezanju.

Ankle Lace System (ALS)

Gre za sistem zavezovanja, ko vezalke potekajo skozi mrežaste zanke in za gležnjem, zato lahko plezalnik bolje namestite na noge, peta ostane bolj na mestu in gibanje znotraj plezalnika se zmanjšuje.

V2 Rand

Sistem, pri katerem dva elastična trakova znotraj plezalnika (križno pod peto), kar povečuje oprijem na nogo, predvsem na peti.