Bridgedale tehnologije in materiali

Tehnologije

Fusion

Bridgedale Fusion tehnologija je edinstvena mešanica vlaken in tehnologije pletenja, ki Bridgedale ločuje od drugih blagovnih znamk nogavic. Gre za kombinacijo najkakovostnejših naravnih vlaken, ovitih z visoko zmogljivimi mikrovlakni in obdelanih na najnovejših strojih za ustvarjanje nogavic, ki zagotavljajo celodnevno udobje. Te edinstvene kombinacije omogočajo, da ne glede na to, katere nogavice Bridgedale izberete, bodo delovale na najvišji ravni.

Merino Performance

FusionTech Merino Performance združuje Merino volno, znano po svojih antibakterijskih lastnostih, novo volno, ki je mehka in prijetna na otip in tehnična sintetična vlakna, ki zagotavljajo tesno podporo s prožnim oblazinjenjem, uravnoteženo izolacijo, odvajanjem vlage in neverjetno trpežnostjo za celodnevno udobje. Idealno za hojo na dolge razdalje in pohodništvo.

Merino Comfort

FusionTech Merino Comfort tesno združuje Merino volno z njeno neprekosljivo finostjo in antiibakterijskimi lastnostmi ter tehnična sintetična vlakna, ki se hitreje sušijo in so bolj trpežna kot zgolj merino volna. Neomejeno pletenje, mehkoba in izjemno vpijanje vlage, pomagajo ohraniti noge suhe in udobne, kjerkoli že ste.
Merino Cool

FusionTech Merino Cool ohranja noge suhe in udobne, ko najbolj garate. Mešanica merino volne, ki je znana po mehkobi, odvajanju vlage in preprečevanju slabih vonjav, skupaj z visoko zmogljivimi sintetičnimi vlakni  omogoča odlično  prileganje, oblazinjenje in maksimalno zračenje.

Viskoza iz bambusa

Nogavice, izdelane iz bambusa so namenjene bolj ležernim športom (npr. hoji) v toplejših dneh. Viskoza iz bambusa povečuje udobje, saj je mehka na otip in prijazna do kože, z zmožnostjo izhlapevanja vode pa je občutek na koži v toplejših dneh hladnejši. V kombinaciji z Coolmax tehnologijo so izjemno udobne pri hoji in vsakodnevni uporabi. Bridgedale bambus uporablja malo, saj sekanje te rastline močno povečuje globalno segrevanje.

WoolFusion®

WoolFusion® tehnologija združuje Enduro volno in tehnična vlakna, ki skupaj ponujajo toplotno izolacijo, trpežnost, odvajanje vlage in udobje. Uporabljajo jo pri izdelovanju nogavic namenjenim plezanju, hoji in ekspedicijam.

CuPED™

Tehnologija vsebuje bakrove ione v nitih, s čimer omogoča antibakterijsko zaščito okoli noge in pomaga preprečevati nastajanje neprijetnih vonjav.

banner
Termo nastavitev vsake nogavice Bridgedale zagotavlja popolno prileganje. Po pranju se nogavica vrne v prvotno obliko in tako zagotavlja popolno prileganje.
banner
Sistem za obvladovanje vlage: omogoča prenos vlage stran od površine kože, da stopala ostanejo topla, suha in udobna.
banner
Elastičen lok: nogavica ostane v prvotnem položaju. Med nošenjem to zmanjšuje možnost draženja ali otiščancev.
T2 Anti-Shock: zanka v zanki, ki nudi dodatno raven zaščite pred udarci, kar zagotavlja celodnevno udobje.
Zračenje: odprta mreža mreže zmanjšuje izolacijo in spodbuja enostavno odvajanje vlage.
banner
Y peta: ustvari 3D oblikovano peto v obliki skodelice, ki preprečuje odvečno maso in zdrsevanje nogavice, kar zagotavlja udobje.
banner
Sprednji Flex: preprečuje, da bi nogavica 'zdrsnila' pod jezik čevlja, kar zagotavlja udobje.
banner
Sploščeni šivi na prstih:skoraj neviden šiv na prstih ustvari "škatlo na prstih", kar ustvari udoben, raven šiv, ki ne ustvarja odvečne mase in ne povzroča draženja.

Materiali

Merino volna

Merino volna je najbolj fina volna na tržišču in ponuja izjemno mehkobo, odvajanje vlage in toplotno izolacijo.

Enduro volna

Enduro volna ni tako fina kot Merino volna in je prvi proizvod pri centrifugiranju volne. Je topla, mehka in odvaja vlago.

Coolmax®

Coolmax je ponavadi v kombinaciji z Merino volno ali bombažem in ponuja izjemno udobje in mehkobo. Sestavljen je iz štirih kanalov, ki odvajajo vlago in jo porivajo proti zunanjosti, s čimer povečujejo suhost in udobje noge.

Endurofil™

Gre za termične niti, ki se kombinirajo z Merino volno in ali z Enduro volno. Skupaj ustvarjajo izredno trpežen material, ki odlično odvaja vlago, hkrati pa je izredno trpežen pri večkratnem pranju in odporen na drgnjenje.

Lycra®

Lycra® se uporablja pri vseh Bridgedale nogavicah. Gre za elastična vlakna, ki povečujejo odličen oprijem nogavice tudi po več letih uporabe. Pri določenih nogavicah je posebno tkana pri določenih točkah, z namenom, da še poveča udobje.

Viskoza iz bambusa

Izjemno prijazen do kože, bambus v kombinaciji z Coolmax® materialom ponuja odlično odvajanje vlage in udobje.

T2

T2 material je tkan po principu: "zanka v zanki". Nameščen je na občutljivih točkah, kjer je povečan pritisk na nogo, saj posebno tkanje zagotavlja zmanjševanje pritiska.