Bridgedale tehnologije in materiali

Tehnologije

CoolFusion™

CoolFusion tehnologija povečuje prednosti vezenja naravnih in umetno ustvarjenih vlaken, s čimer ponuja izredno zračno nogavico, ki je lahka in udobna. Uporabljena je pri nogavicah, namenjenih za toplejše dni. Natančno umeščeno oblazinjenje tistemu ki jih nosi, ponujajo udobje pri športih kot so tek, kolesarjenje in hoja.

MerinoFusion™

MerinoFusion Ski tehnologijo Bridgedale uporablja pri izdelovanju smučarskih nogavic in je mešanica vlaken iz Merino volne in tehničnih vlaken, ki skupaj ponujajo najvišjo stopnjo udobja in toplote. Merino volna je najbolj fina volna na tržišču in zagotavlja izjemno toplotno izolacijo in občutek mehkobe na koži, medtem ko tehnična vlakna odvajajo vlago od kože, s čimer povečujejo občutek suhosti in udobja noge. MerinoFusion z manjšo vsebnostjo Merino volne, pa uporabljajo pri nogavicah, izdelanih za trekinge in pohodništvo.

Viskoza iz bambusa

Nogavice, izdelane iz bambusa so namenjene bolj ležernim športom (npr. hoji) v toplejših dneh. Viskoza iz bambusa povečuje udobje, saj je mehka na otip in prijazna do kože, z zmožnostjo izhlapevanja vode pa je občutek na koži v toplejših dneh hladnejši. V kombinaciji z Coolmax tehnologijo so izjemno udobne pri hoji in vsakodnevni uporabi. Bridgedale bambus uporablja malo, saj sekanje te rastline močno povečuje globalno segrevanje.

WoolFusion®

WoolFusion® tehnologija združuje Enduro volno in tehnična vlakna, ki skupaj ponujajo toplotno izolacijo, trpežnost, odvajanje vlage in udobje. Uporabljajo jo pri izdelovanju nogavic namenjenim plezanju, hoji in ekspedicijam.

CuPED™

Tehnologija vsebuje bakrove ione v nitih, s čimer omogoča antibakterijsko zaščito okoli noge in pomaga preprečevati nastajanje neprijetnih vonjav.

Materiali

Merino volna

Merino volna je najbolj fina volna na tržišču in ponuja izjemno mehkobo, odvajanje vlage in toplotno izolacijo.

Enduro volna

Enduro volna ni tako fina kot Merino volna in je prvi proizvod pri centrifugiranju volne. Je topla, mehka in odvaja vlago.

Coolmax®

Coolmac je ponavadi v kombinaciji z Merino volno ali bombažem in ponuja izjemno udobje in mehkobo. Sestavljen je iz štirih kanalov, ki odvajajo vlago in jo porivajo proti zunanjosti, s čimer povečujejo suhost in udobje noge.

Endurofil™

Gre za termične niti, ki se kombinirajo z Merino volno in ali z Enduro volno. Skupaj ustvarjajo izredno trpežen material, ki odlično odvaja vlago, hkrati pa je izredno trpežen pri večkratnem pranju in odporen na drgnjenje.

Lycra®

Lycra® se uporablja pri vseh Bridgedale nogavicah. Gre za elastična vlakna, ki povečujejo odličen oprijem nogavice tudi po več letih uporabe. Pri določenih nogavicah je posebno tkana pri določenih točkah, z namenom, da še poveča udobje.

Viskoza iz bambusa

Izjemno prijazen do kože, bambus v kombinaciji z Coolmax® materialom ponuja odlično odvajanje vlage in udobje.

T2

T2 material je tkan po principu: "zanka v zanki". Nameščen je na občutljivih točkah, kjer je povečan pritisk na nogo, saj posebno tkanje zagotavlja zmanjševanje pritiska.