Camelbak

CamelBak je postal že sinonim za hidracijo v športu.

 

 

Vse se je začelo leta 1988, ko je kolesarski zanesenjak Michael Eidson tekmoval na kolesarski dirki, dolgi 160 kilometrov, sredi teksaške vročine. Zaloge vode so bile omejene in točk za točenje vode je bilo malo. Zato je Michael, po poklicu medicinski tehnik, napolnil z vodo vrečko za transfuzijo, ki jo je oblekel v nogavico in vse skupaj zatlačil v zadnji del svojega anoraka, vrgel tanko cevko čez ramo in jo zapel s ščipalko za perilo - CamelBak je bil rojen!

 

 

Poklicni kolesar Jeff Wemmer je bil nad patentom tako navdušen, da ga je začel prodajati na kolesarskih dirkah. CamelBak ga je najel in Jeff je postal promotor podjetja, ki se je šele razvijalo. Jeff je celotne ZDA prevozil s svojim motorjem in lokalnim športnim trgovinam ponujal nov, inovativen produkt. Vsak naročeni izdelek je ohranjal novonastalo podjetje.

 

 


Ostalo je zgodovina in če se je vse skupaj začelo z vrečko za transfuzijo v nogavici in prodajalcem na motorju, je danes CamelBak vodilna znamka hidracijskih sistemov.

Pri CamelBaku se zavedajo pomembnosti ohranjanja čiste vode, zato so v sodelovanju z Water.org ustanovili izobraževalni program We Know Water, s katerim izobražujejo otroke in jih poučujejo o pomembnosti ohranjanja čiste vode, uporabi čutar za ponovno uporabo, ... So tudi sponzor organizacije Outdoor Nation, ki spodbuja ljudi k preživljanju prostega časa v naravi.