Dereze Veriga Lesce

Tovarna Veriga je bila ustanovljena leta 1922. Proizvodnji program je zajemal vijake, odkovke, težke sidrne verige , gozdarske vlečne verige, transportne verige za rudarstvo ter raznovrstne metrske verige od debeline 1 mm do 100 mm. Kasneje se je proizvodnja razširila tudi na zaščitne verige za traktorje in delovne stroje ter snežne verige za avtomobile. Leta 1992 je bila narejena, patentirana in certificirana veriga RIVAL COMPACT, predhodnica današnjih avtomobilskih verig.

Tak proizvodnji program in kakovost izdelkov je Verigo uvrščal med večje proizvajalce na evropskem in svetovnem trgu, zaradi česar so se verige izdelovale tudi za druge svetovno znane proizvajalce verig. V teh časih je Veriga zaposlovala več kot 1.500 delavcev. Leta 1998 se je podjetje lastniško preoblikovalo in preimenovalo v VERIGA K.F., d.o.o..

Današnji proizvodni program obsega:

  • snežne verige za avtomobile, lahka dostavna vozila, 4 × 4, kamione, traktorje in delovne stroje;
  • gozdarske verige za traktorje in delovne stroje za vleko lesa;
  • zaščitne verige za delovne stroje;
  • pohodne dereze za čevlje.

Izdelki se prodajajo tako na domačem kot tudi na svetovnih trgih. Veriga z leti vedno bolj uspešno konkurira največjim svetovnim proizvajalcem verig in je vedno bolj prepoznavna pod svojo blagovno znamko VERIGA.

veriga_lesce_zgodovina_history_05 veriga_lesce_zgodovina_history_04 veriga_lesce_zgodovina_history_03 veriga_lesce_zgodovina_history_02