Dynafit

Dynafit je svojo proizvodnjo začel z smučarskimi čevlji. Leta 1973 je Franz Klammer zmagal v smuku v Schladmingu z Dynafit čevlji, tri leta kasneje je osvojil še olimpijsko zlato v Innsbrucku. Leta 1983 so svetu predstavili najlažji smučarski čevelj na svetu, namenjen tudi hoji. Dve leti kasneje so predstavili CDE kolekcijo smučarskih čevljev z GORE-TEX® Thermo Dry tehnologijo, prve in edine take vrste v tistih časih.

Kmalu se je začela tudi proizvodnja najlažjih vezi, leta 2006 so predstavili TLT verzijo vezi in leta 2013 turno vez "Beast".

Leta 2002 so začeli s svetovno proizvodnjo ABS nahrbtnikov. Čeprav je Dynafitov lastnik že od leta 2003 Salewa, še vedno ostajajo v nemškem Munchnu. Njihov logotip - snežni leopard, od leta 2005 pooseblja Dynafitove vrednote: hitrost, majhno težo, izvedbo in tehnologijo, saj se ta redka žival hitro in okretno premika med najvišjimi vrhovi sveta. Vsako leto organizirajo "Dan snežnega leoparda", kjer pretvorijo dosežene višinske metre turnih smučarjev v denar, ki ga namenijo v sklad za snežne leoparde.

Pred dvema letoma so postali ponosni partner Mednarodne zveze  gorskih vodnikov (International Federation of Mountain Guides Associations (IFMGA)). Zadnja leta se posvečajo tudi poletnim aktivnostim  - kolesarjenju in gorskemu teku. So tudi glavni sponzor na največjem vsakoletnem turnosmučarskem dogodku na svetu, imenovanem Patrouille des Glaciers, ki se ga vsako leto udeleži skoraj 4000 turnih smučarjev in se odvija v Švici. Trasa poteka od Zermatta do Verbiera.

Njihovi materiali so skrbno izbrani, testirani in proizvedeni, njihov izziv je izdelovati najlažjo in najbolj zanesljivo opremo, ki bo varno pospremila športnike v gore.

Hkrati se zavedajo pomembnosti varovanja okolja, zato sodelujejo z organizacijami kot sta bluesign®  in Fair Wear. Več kot 80% njihovih produktov je izdelanih v Evropi, vsi čevlji in vezi pa so 100% izdelani v Evropi.

V trgovini Annapurna najdete:

Dynafit srenače, Dynafit turne vezi, Dynafit turnosmučarske čevlje, Dynafit turnosmučarske kože, Dynafit turne smuči in  druge dodatke za turno smuko.