Dynafit tehnologije turnosmučasrkih čevljev

Quick Step-In

Quick Step-In je sistem preprostega in hitrega vpenjanja turnega čevlja v vez.

Ultra Lock sistem zapenjanja

Inovativen sistem zapenjanja omogoča, da bo čevelj enako udoben za hojo in za smučanje, saj se zgornja zaponka zapenja zadaj, kar zmanjšuje drgnjenje zadnjega dela noge ob čevelj pri hoji.

Ultra Lock trak

Posebno oblikovan trak na sprednjem delu čevlja omogoča natančno in hitro zategovane sprednjega dela čevlja, brez nepotrebnega zapenjanja "na ježka" in omogoča maksimalno izvedbo pri smučanju in nadzor nad smučanjem, hkrati pa popolnoma stisne nepotrebni prostor med notranjim čevljem in školjko čevlja.

Precision Lock sistem zapenjanja

Posebna oblika čevlja, kombinirana z inovativnimi zaponkami omogoča, da je čevelj enako dobro zapet med hojo ali smučanjem. Ko zapnete zaponke na sprednjem delu, preklopite v način hoje in celoten čevelj se prilagodi temu načinu. Zaponke so izdelane tako, da se pod njimi ne nabirajo sneg, led ali umazanija.

One Touch Buckle sistem

Preprost in hiter sistem zapenjanja zaponk z enim pritiskom. Zaponke imajo v sebi magnete z magnezijem, zato se ne premikajo in ne tresejo po nepotrebnem in ostanejo v poziciji.

Quick Lacing Closure/Sistem hitrega zategovanja notranjega čevlja

Notranji čevelj se ne zateguje na vezalke, pač pa s hitrim in enostavnim sistemom prepletenih žič, ki jih lahko hitro in enostavno nastavljate.

Downhill Booster jezik

Pri čevlju dobite dve vrsti jezika; klasičnen jezik, ki je bolj mehak (za hojo) in t.i. Downhill Booster jezik, ki je trši in izboljša oporo v sprednjem delu čevlja (za smučanje). Jezika je preprosto menjati.

Notranji čevelj z "mapping" konstrukcijo

Notranji čevelj je ustvarjen iz treh vrst pene, zato se odlično prilagodi obliki vaše noge.

Točki za zapenjanje v Pin vezi

Pin vezi ali "vezi z iglo" vam precej olajšajo vzpenjanje pri daljših turnih smukah. Dynafit turnosmučarski čevlji imajo vgrajene točke za vpenjanje v Pin vezi.

Driwing Spoiler 2.0.

Patentiran zadnji "spojler" oziroma zadnji del čevlja omogoča enostavno, mehko in hitro zapenjanje čevlja ter ustvarja izredno trden čevelj med smučanjem. Hkrati ohranja vašo peto bolj na mestu med hojo in preprečuje nastjanje otiščancev. Trdoto in upogljivost spojlerja lahko dodatno hitro in enostavno nameščate z dvema vijakoma.

Spoiler iz magnezija

Poseben zadnji del čevlja/spojler, ki deluje usklajeno z karbonsko školjko čevlja in tako zagotavlja izjemno rigidnost čevlja. To povečuje odzivnost čevlja med samim smučanjem.

Nastavljanje sprednjega naklona

Z odvijanjem vijakov lahko enostavno in preprosto prenastavite možnost sprednjega naklona za 3 stopinje.

Cable Retention sistem

Poseben sisitem kablov/žičk, ki povezujejo oba konca zaponk, preprečuje nazaželjeno odpenjanje zaponk, hkrati pa omogoča, da čevelj ves čas ture ostaja na svojem mestu.

Motion Lock sistem preklapljanja

Motion Lock je enostaven sistem preklapljanja med načinoma hoja/smučanje.