Edelweiss koncepti

Perform 3 je nova generacija vrvi, ki se sklada z Edelweissovim slovesom trpežnosti in zanesljivosti. Gre za lahke vrvi, ravnanje s katerimi je preprosto in z še večjo sposobnostjo absorpcije padcev. Perform 3 so produkt dolgoletnega raziskovanja in testiranja materialov, njihove obdelave in konstrukcije same vrvi. Majhna teža je največja prednost serije, saj so izdelane s pomočjo polimerov, kar dovoljuje zmanjšanje teže do 5 gramov na meter. Če to pomnožite z dolžino vrvi, je razlika očitna. Boljšo uporabnost vrvi omogoča tudi manjša sila padca (manjša kot je navedena sila padca, boljše je za uporabnika). Razmerje med trpežnostjo in absorpcijo šoka pa mora težiti k moči in vzdržljivosti vrvi in varnosti plezalca. Zahvaljujoč posebni termični obdelavi niti iz katerih je tkana vrv, je pri tej seriji sila padca še bolj optimizirana pri enakem premeru vrvi. UIAA komisija je testirala serijo vrvi in ugotovila, da vrv lahko pri ekstremnih pogojih zdrži dva ali več drastičnih padcev.

 

HD Cover je tehnologija ovoja vrvi, pri katerem je vsak ovoj posamezno kontroliran, v primerjavi z standardnimi tehnologijami, kjer se ovoje testira v paru. Deelina ovoja ostaja enaka, površina ovoja pa je precej bolj gladka kot pri klasičnem pletenju, zato vrv ne ustvarja dodatnega zaviranja v varovalnih napravah, s čimer je uporaba precej olajšana. Povečana je tudi odpornost na drgnjenje, zato je življenjska doba vrvi z HD plaščem precej daljša.

 

Unicore je neverjeten proces združevanja plašča in jedra vrvi, ki ne vpliva na okretnost vrvi. Če je ovoj vrvi natrgan, jedro in ovoj ostajata združena. Pri standardnih vrveh se ovoj vrvi hitro "nabere" če je natrgan, s čimer je vrv težje uporabljati ali pri npr. spuščanju pri delu na višini, včasih celo nemogoče. Če se to zgodi pri koncu vrvi, je nevarnost padca toliko večja. Pri vrvih z Unicore tehnoogijo, ovoj ostane na mestu, zato se je nevarnostim možno izogniti. Unicore predstavlja izredno inovacijo pri varnosti uporabnika! Več o procesu Unicore.

 

Everdry tehnologija je Edelweissov način sušenja vrvi. Everdry obdelava je nanešena v vsa vlakna plašča vrvi, z namenom, da obdrži vrv kar čim bolj in čim dlje suho v primeru dežja, snega in ledu. Z Everdry obdelavo se močno zmanjšata teža in otrdelost vrvi.

 

O-Flex je inovativen proces, ki ga Edelweiss uporablja pri spletanju vrvi določene serije vrvi. Ustvarja okroglo in izjemno fleksibilno vrv, katere kohezija (povezanost) drži celotno življenjsko dobo vrvi. Testi so pokazali, da imajo na umetnih stenah vrvi z O-flex strukturo, kar 2-3 krat daljšo življenjsko dobo.

 


     

SUPEREVERDRY - UIAA Water Repellent koncept

Edelweiss je bil prvi proizvajalec vrvi, katerega vrvi so bile obdelane z SUPEREVERDRY. Ta obdelava zavzema vsa vlaka vrvi, v jedru in v ovoju vrvi, posledice take obdelave pa so, da vrv ostane lahka tudi ko je mokra, ob zmrzovanju ne otrdi in se hitreje suši. Vse Edelweissove vrvi  z SUPEREVERDRY tehnologijo, so dodatno obdelane po novem standardu UIAA WATER REPELLENT. Da bi vrv prestala laboratorijski test te nove obdelave, po večkratnem močnem močenju, ne sme vsrkati več kot 5% svoje teže. To pomeni da SUPEREVERDRY vrvi vsrkajo zgolj 0.8 do 1.4% svoje teže (v povprečju 1.1%), kar je 40-50% manj kot vrvi, ki niso obdelane.

 

 

 

 

Alpha Design je oblika lahkih plezalnih pasov z izjemnim udobjem, zahvaljujoč anatomski obliki in podpori. Ekskluzivno oblikovane nožne zanke so izdelane za izjemno oporo in udobje tudi pri dolgem nošenju.

 

Omega Link je sistem pri izdelovanju plezalnih pasov, kjer na zadnjem delu plezalnega pasu (na križnem delu), Omega Link preprečuje, da bi se nožne zanke med seboj zapletale in tako olajša natikanje plezalnega pasu. Hkrati pa povečuje udobje sedalnega dela pasu, tudi pri dolgotrajni uporabi. 

 

 

Mid Rope indicator je oznaka na vrvi za preprosto preverjanje in povečano varnost.