Edelweiss Slovenija

Edelweiss že desetletja stoji ob strani plezalcem in alpinistom z ustvarjanjem kakovostnih vrvi in dodatkov, ki ustrezajo ambicijam začetnikov in izkušenih plezalcev. Skozi čas so razvili široko izbiro kvalitetnih produktov in do danes ostajajo močno vpeti v svet vertikale.

Prvo vrv s posebnim plaščem/jedrom so ustvarili že leta 1953. V svoji dolgi zgodovini so pri razvoju sodelovali tudi z alpinistom Reinholdem Messnerjem, njihove inovacije pa si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Edelweiss inovacije

Plezalne in alpinistične vrvi

Pri izdelavi vrvi so izredno inovativni in se ponašajo s koncepti, ki zagotavljajo kar najboljše sposobnosti vrvi. Več o njihovih konceptih si lahko preberete na: Edelweiss koncepti.

Posebno pozornost si zasluži koncept Unicore, neverjeten proces združevanja plašča in jedra vrvi, ki ne vpliva na okretnost vrvi. Če je ovoj vrvi natrgan, jedro in ovoj ostajata združena, kar ohranja izredno varnost uporabnika.

Plezalne in alpinistične čelade

Kakovostne čelade za plezanje, alpinizem in via ferrate z inovativnim dizajnom so lahke, zračne, trpežne in udobne ter cenovno dostopne.

Pomožne vrvi/Prusiki

Tako kot pri plezalnih vrveh, tudi pri pomožnih vrveh Edelweiss prisega na kakovost in trpežnost. V njihovi ponudbi najdete prusike debeline 1 - 9 mm.

Plezalni pasovi

Lahki in udobni plezalni pasovi Edelweiss so namenjeni športnemu plezanju, alpinizmu in via ferratam.

Tehnična plezalna oprema

Edelweiss je kakovost in to vpeljuje tudi v tehnično opremo, kjer najdete vponke, sisteme vponk, sidriščne ploščice, osmice, varovalne naprave, zanke in škripce.

Annapurna Way je uradni uvoznik in distributer za blagovno znamko Edelweiss. V kolikor vas zanimajo podrobnejše informacije nas kontaktirajte preko e-pošte na info@annapurna.si ali preko telefona 01/426 34 28.
Edelweiss katalog si lahko ogledate tu: Edeweiss katalog.

Francosko podjetje Edelweiss je še eno tistih, ki na trgu obstajajo že nekaj desetletij. Prvo vrv s posebnim plaščem/jedrom so ustvarili že leta 1953. V svoji dolgi zgodovini so pri razvoju sodelovali tudi z alpinistom Reinholdem Messnerjem, njihove inovacije pa si lahko ogledate na spodnji povezavi.