Elan tehnologije turnih smuči

Pri Elanu so ponosni na svojo serijo turnih smuči in jo opisujejo takole:
"Elan turna serija smuči je narejena za smučarje, ki na smučanje gledajo malce drugače. Izogibajo se gneči in uživajo v zimski naravi in lepotah ter izzivih, ki jih prinaša zimska gorska pokrajina. Nizka teža je zanje prvi pomislek pri izbiri smuči, zato smo za Elanovo serijo turnih smuči razvili posebni tehnologiji GruvLite in Bridge, ki zagotavljata nizko težo, vendar ohranjata dobro odzivnost smučke. V Elanovi seriji turnih smuči bodo svojo smučko našli tako občasni raziskovalci narave, kot tudi brezkompromisni turni smučarji za resne odprave v visokogorje."

Tehnologije

Inovacije

Bridge tehnologija

Tehnologija Bridge je Elanova najlažja in najmočnejša rešitev za turne smučarje. Zmanjšuje težo in povečuje odlično odzivnost smuči, kar omogoča ultra tanka lesena sredica, od konic do repov ojačana z poševnimi vstavki, s čimer omogoča torzijsko stabilnost in neverjetno prerazporeditev moči na robove smuči.

Lesena sredica z poševnimi ojačitvami

Wave Light tehnologija

Valovi na smučki zagotavljajo mehak upogib, hkrati pa ponujajo odlično stabilnost v zavoju. Specifična oblika valov naredi smučko lažjo in tanjšo. Smučka je mehka in stabilna.

Wave Light tehnologija

Profili

Mountain Rocker profil

Pri Elanu so izdelali poseben profil Mountain Rocker, ki je sestavljen iz srednje močnega Rocker profila v sprednjem delu smučke in z dvignjenim repom smuči za boljšo plovnost, lažji nastavek zavoja in vodenje smuči v spremenljivih snežnih razmerah. V kombinaciji z rahlim Camber profilom prinaša izvrstno izvedbo zavojev in stabilnost na urejenih terenih.

Mountain Rocker Profil

Early Rise Rocker profil

Zmeren rocker na konici in repu zmanjša dolžino efektivnega loka smučke, kar smučarjem olajša izvedbo zavoja.

Early Rise Rocker profil

Konstrukcije

PST stranica

Agresivno, ko je to potrebno in igrivo, ko to želimo. Konstrukcija Partial Sidewall združuje konstrukcijo Cap za lahkotnost in enostavno spreminjanje smeri ter konstrukcijo SST za potrebe prenosa moči na robnik pod čevljem. Moč, ki jo potrebujemo, in igrivost, ki jo želimo.

PST stranice
Monoblock konstrukcija

Konstrukcija iz enojne plošče potiska laminate popolnoma na rob, s čimer ustvarja torzijski prostor. Ta konstrukcija omogoča izjemen prenos moči in povečuje torzijsko stabilnost.

Sredice

Trulite sredica

Izredno lahka lesena sredica izboljša odzivnost zaradi prilagoditve upogiba, ki je optimiziran, da ustreza ženskim specifičnim parametrom. TrueLite lesena sredica prenese energijo direktno na robnike in s tem zagotavlja moč in vsestranskost za izvrstno smučanje v vseh razmerah na smučišču.

Truelite sredica


Laminirana lesena sredica

Ta preko celotne dolžine smučke laminirana lesena sredica je oblikovana za vsak model in dolžino smuči posebej. Uporaba različnih vrst lesa v poljubnih kombinacijah dovoljuje različne upogibne vzorce za različne namene. Izredno trpežna in odzivna lesena sredica zagotavlja odličen prenos moči na robnike in dovoljuje vsestranskost v različnih terenskih razmerah.

Laminirana lesena sredica

Ojačitve

Fiberglass/Ojačitev iz steklenih vlaken

Ojačitev iz steklenih vlaken je dodana na zgornji ali spodnji del sredice. Optimizira upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost.

Ojačitev iz steklenih vlaken