Formthotics tehnologije

 

Formthotics vložki so plod dolgoletnega raziskovanja, izdelani, da vam zagotovijo oporo in udobje. Z unikatnim dizajnom in načinom izdelave, se vložki popolnoma naravno prilegajo vaši nogi.

Termična obdelava

Vložki Formthotics™ so termično obledani glede na obliko vaše noge, zato se ji popolnoma naravno prilegajo in ustvarjajo potrebno "osebno" podlago med nogo in obutvijo. Vložke Formthotics™ je možno termično obdelati toliko krat, kot želite in svojo novo obliko ohranjajo v vseh pogojih (mrazu, vročini, intenzivni uporabi, ...) Ker termična obdelava potekaj pri relativno nizkih temperaturah, se lahko vložek vrne v prvotno obliko in ga je kasneje možno ponovno obdelati.

Podpora stopalnemu loku

Podpora stopalnemu loku je izjemnega pomena, saj zagotavlja ravnotežje za celotno nogo, in sicer v nevtralnem položaju. Oporo nogi nudi v vseh smereh: vzdolž, pri strani in prečno. Poseben "zmlet" material pene vložka nudi oporo tudi stranskim delom stopala.

Peta

Globoka "vdolbinica" pri peti ustvarja 3D oprijem okoli pete, ki blaži pritiske na peto in posledično na celotno nogo in hrbtenico.

Antibakterijski

Vložki Formthotics™ so antibakterijski, preprečujejo nastanek mikrobov in glivic na nogah.

Pena Formax™

Formax™ pena je izdelana iz "zaprtih celic" patentirane poliuretanske pene. Pena je bolj čvrsta in ohranja termo obdelano obliko dlje časa in bolj natančno, kot na primer pena EVA. Vložek je fleksibilen, lahek, nudi oporo, vodoodporen, odporen na glivice in preoblikovanje in je hipoalergen. Na voljo je v dveh različicah: srednje gostote (ena plast pene) in večje gostote (dve plasti pene).

ShockStop

ShockStop je hibrid pene EVA (polimer), ki ponuja maksimalno vpijanje pristiskov in udarcev na stopalo, s čimer minimazira vpliv pritiskov na mišice, kite in tetive in omogoča hitrejšo regeneracijo nog po aktivnosti. Neodvisne laboratorijske raziskave so pokazale, da je ShockStop dvakrat bolj učinkovit kot podobni materiali, ki pomagajo pri ublažitvi pritiskov na noge. Formax™ in ShockStop na Novi Zelandiji izdeluje mednarodno priznano podjetje Ultralon Products.

3D način izdelave

Formthotics uporablja poseben način izdelave, pri katerem je material tridimenzionalno zmlet in vložek izrezan iz takega materiala. Tak način izdelave omogoča, da vložek nudi oporo vsem delom stopala.

Oblike vložkov

Različne aktivnosti, zahtevajo različne oblike vložkov za različne ljudi. Izbirate lahko med različno širino, dolžino, profila pete, profila stopalnega loka, prstov, ..