Hanwag

Hanwag je nemško podjetje z skoraj stoletno tradicijo izdelovanja obutve. In če so bili nekoč specializirani za izdelovanje smučarske in turnosmučarske obutve, se danes osredotočajo predvem na pohodno obutev, ki je udobna, kvalitetna in klasičnih oblik in načinov šivanja.

Hanwag v ospredje postavlja: odlično prilagajanje nogi, robustnost, trpežnost in najbolj kvalitetne materiale. Vsi proizvodi so izdelani v Evropi, kolikor je to mogoče uporabljajo okolju prijazne materiale, poudarjajo pa tudi tradicijo ročno izdelavo obutve.

 

 

Leta 2009 so celotno zimsko obutev opremili z posebnim IceGrip podplatom, ki ponuja sedemkrat boljši oprijem na ledu in snegu, kot običajen gumijast podplat. Leta 2011 so postali prvo nemško podjetje, ki izdeluje tudi obutev po naročilu, ki jo izdelujejo zgolj v Nemčiji.

Poleg pohodne obutve so eden vodilnih proizvajalcev obutve za jadralne padalce.

Leta 2013 so lansirali novo linijo pohodne in dnevne obutve za ljudi, ki trpijo za t.i. Hallux Abducto Valgus (deformacijo palca na nogi). Poleg tega njihove posebne linije zajemajo obutev iz bio razgradljivih materialov, obutev iz jakovega usnja, obutev izdelana z dvojnimi šivi, obutev z širšim sprednjim ali zadnjim delom, poleg tega pa izdeljujejo tudi obutev po naročilu, ki jo v celoti izdeljujejo v Nemčiji.

Več o njihovi ponudbi si lahko ogledate na spletni strani Hanwag.

Zgodovina blagovne znamke Hanwag:

Ustanovitelj podjetja, po katerem je dobilo tudi ime, HANs WAGner je z izdelovanjem obutve začel leta 1921. Družinsko tradicijo izdelovanja čevljev sta Hansov dedek in oče prenesla ne zgolj na Hansa, temveč tudi na njegova brata. Brat Alfred je ustanovitelj podjetja Hochland, brat Lorenz pa podjetje Lowa. Hans se je dve leti pred odprtjem podjetja naučil šivanja z »dvojnimi šivi«, umetnost, ki jo danes pozna le še nekaj čevljarjev.

Podjetje se je zaradi kvalitete izdelkov hitro širilo, leta 1963 pa je Hans ustvaril prvi usnjen smučarski čevelj za Olimpijske igre v Garmischu. Prvič je svetu predstavil svojo obutev na sejmu leta 1956, sejmu, ki ga danes poznamo pod imenom ISPO. Istega leta so začeli svoje proizvode uvažati v Združene države Amerike. Leta 1970 je Hanwag lansiral čevelj Haute Route, prvi alpski turnosmučarski čevelj.

V osemdesetih so povsem opustili izdelavo smučarskih čevljev in se raje posvetili treking in pohodni obutvi, leta 1987 pa nadgradili proizvodnjo še s kolekcijo čevljev za jadralne padalce. Na tem trgu je Hanwag še vedno eden vodilnih proizvajalcev. Leta 1996 so lansirali pohodni čevelj Alaska GTX, ki še danes ostaja najbolj prodajan izdelek.

Leta 2004 je podjetje žal prešlo iz družinskih rok v roke švedskega podjetja, ki ima v lasti tudi podjetja Fjallraven, Primus, Brunton in Tierra. A vendarle je celotna proizvodnja ostala na istem mestu, z istimi zaposlenimi. Svojo proizvodnjo pa so razširili še na Hrvaško, v Romunijo in na Madžarsko. Leta 2009 so celotno zimsko obutev opremili z posebnim IceGrip podplatom, ki ponuja sedemkrat boljši oprijem na ledu in snegu, ko običajen gumijast podplat. Leta 2011 so postali prvo nemško podjetje, ki izdeluje tudi obutev po naročilu, ki jo izdelujejo zgolj v Nemčiji. Leta 2013 so nadgradili proizvodnjo s serijo obutve za ljudi z bolezenskimi težavami na nogah (razširjen sprednji del noge).

Prednosti Hanwag obutve

Hanwag v ospredje postavlja: odlično prilagajanje nogi, robustnost, trpežnost in najbolj kvalitetne materiale. Vsi proizvodi so izdelani v Evropi, kolikor je to mogoče uporabljajo okolju prijazne materiale, poudarjajo pa tudi tradicijo ročno izdelavo obutve.

Annapurna Way je zastopnik za blagovno znamko Hanwag. V kolikor imate podrobnejša vprašanja, nam pišite na info@annapurna.si ali nas pokličite na 01/426 34 28.