Kohla Slovenija

Podjetje Kohla je bilo ustanovljeno leta 1932 v Innsbrucku, ime pa je dobilo po svojemu ustanovitelju Maxu Kohla. Že od začetka je bilo jasno, da bo glavni cilj izdelovati pohodniške in alpinistične proizvode z oznako »Made in Tyrol«. Podjetje, locirano v samem središču avstrijskih Alp, je od začetka izdelovalo nahrbtnike, lovsko opremo in pohodne palice. Po prvih letih izdelovanja je bil na trg lansiran prvi nahrbtnik iz najlona in z razvojem aluminija tudi prve aluminijaste pohodne palice.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je ime Kohla tako postalo znano, kot pomemben proizvajalec pohodniške opreme. Kohla ni samo razvijala svojih projektov, temveč so svoje izdelke pošiljali tudi drugim priznanim znamkam pohodniške opreme. V sedemdesetih so prvič lansirali zložljive pohodne palice, kar pomeni, da njihova tradicija proizvajanja takih palic traja že več kot 40 let.

Leta 2003 sta podjetje prevzela brata Span in obdržala celotno proizvodnjo ter kader in vzpostavila novo podjetje Ibex Sportartikel GmbH. Prednost podjetja ostaja v tem, da je 80%  produktov razvitih, izdelanih in testiranih na Tirolskem.

Usmeritev

Danes je Kohlina proizvodnja ločena na več segmentov in sicer:

Turno smučanje: turne kože (Kohla je eno vodilnih podjetji v izdelovanju turnih kož), nahrbtniki (dolga tradicija izdelovanja klasičnih nahrbtnikov), zložljive palice za turno smučanje (40 letna tradicija izdelovanja zložljivih palic prinaša tudi izjemno kvaliteto) in gamaše.

Pohodništvo: nahrbtniki, gamaše, zložljive pohodne palice, mini dereze.

Otroci: otroški nahrbtniki, otroške nosilke.

Lovska oprema: lovski nahrbtniki, gamaše.

Lavinska oprema: lavinske lopate in lavinske sonde.

Annapurna Way je uradni uvoznik in distributer za blagovno znamko Kohla. V kolikor želite dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko e-pošte na info@annapurna.si ali preko telefona 01/426 34 28.