Lavinski nahrbtniki ABS

Ob poplavi lavinskih izdelkov v zadnjem času je težko verjeti, da ABS-ova zgodba traja že več kot trideset let. Že sredi 70ih let je nek nemški gozdar po naključju odkril, da ga je vojaška igra, ki jo je nosil v nahrbtniku ohranila na površju, ko se je znašel v plazu, čemur je sledila ideja o razvijanju napihljivih balonov.

Leta 1980 je Peter Aschauer odkupil patent in ustanovil podjetje ABS Peter Aschauer GmbH ter začel z pospešenim razvojem in testiranjem izdelka, ki bo rešil ljudi, ki so se znašli v plazu. Leta 1985 je bil prvi izdelek predstavljen na sejmu ISPO, dve "krili" pa sta se pojavili leta 1996. Še en pomemben korak v razvoju je bil narejen leta 2009, ko so lansirali t.i. "wireless activation" sistem, pri katerem je možno skupinsko proženje ABS sistema.

Kako deluje ABS sistem?

Na kratko povedano: ABS sistem vas bo obdržal na površju plazu ali vsaj zmanjšal globino zakopanosti. Obe krili skupaj imata volumun 170 litrov, s čimer ustvarjata efektivno, široko površino. Oblika in pozicija ABS® TwinBags močno poveča možnost, da v plazu ostanete na površini in zmanjšuje možnost poškodb.Doda vam potreben volumen in preprečuje potopitev v sneg. Stopnja preživetja v plazu z ABS sistemom je kar 97%!

Danes je ABS vodilni proizvajalec v tem sektorju, opremlja gorske reševalne službe in vodniške organizacije, heliskiing in lavinske organizacije po vsem svetu. ABS sistem najdete integriran tudi v nahrbtnike Deuter, Dakine, Ortowox, Vaude in druge.

Več o tem kako deluje ABS si lahko preberete na tem naslovu: ABS predstavitev in tehnologija.

ABS ponuja dve osnovni enoti; Vario Base Unit in lažjo različica: Powder Base Unit, na kateri pripnete dodaten nahrbtnik.

 

 

Lavinski nahrbtniki ABS so na voljo v različnih velikostih in barvah.

Annapurna Way je uradni uvoznik in distributer za blagovno znamko ABS. V kolikor potrebujete dodatne informacije nas kontaktirajte preko elektronske pošte info@annapurna.si ali nas pokličite na 01/426 34 28. Za podrobnejšo predstavitev nas obiščite v naši trgovini v centru Ljubljane na naslovu Krakovski nasip 4.