Nikwax

 

Podjetje Nikwax je vodilni svetovni proizvajalec čistilnih in impregnacijskih proizvodov za dihajoče materiale (oblačila, obutev, nahrbtniki, šotori...).

Nikwax proizvodi ne vsebujejo škodljivih topil in so brez fluorokarbonov (PFC), zato so okolju neškodljivi.Nikwax je edini od uveljavljenih znamk na tem področju, ki v svojih izdelkih ni nikoli uporabljal aerosolov. Izdelki so narejeni na vodni osnovi in niso vnetljivi.

Nikwax proizvodi so preprosti za uporabo, uporabljate jih lahko s pranjem v pralnem stroju, pri pranju na roke ali z nanašanjem z sprejem. Nikwax proizvodi so varni za uporabo, saj ne vsebujejo potisnih plinov, so naravi prijazni, niso testirani na živalih in ne vsebujejo fluorokarbonov. Ohranjajo najvišjo možno stopnjo zaščito oblači, obutve in opreme.

Ustanovitelj, pohodnik in navdušenec nad naravo, Nick Brown je že v rani mladosti razvil svoj vosek za zaščito obutve (Nick'Wax - od tu tudi ime za podjetje). Nick je več let razvija svoje produkte, kupil karto za vlak po Evropi in začel predstavljati svoje izdelke. Svojo proizvodnjo je iz stanovanja preselil v delavnico in jih hitro začel prodajati v osem evropskih držav. Osnovni produkt - vosek za zaščito pred vodo za obutev je bil tako uspešen, da je postavi nove temelje za razvoj tovrstnih izdelkov. Sredi osemdesetih je produkte izdeloval samo še na vodni osnovi. Izdelki so tako postali prijazni naravi in preprosti za uporabo.

Nikwax svoje produkte konstantno testira v laboratorijih, kjer so izdelki podvrženi najrazličnejšim ekstremnim pogojem.

V trgovini Annapurna že vrsto let prisegamo na Nikwax izdelke za čiščenje in impregnacijo dihajočih materialov.