Odpoklic jeklenih kartuš ter test ABS nahrbtnikov.

ABS odpoklicuje jeklene kartuše ter ABS Twin Bag nahrbtnike

Proizvajalec lavinskih nahrbtnikov ABS se odziva na napako povzročeno s strani enega od dobaviteljev s takojšnim odpoklicem: vse Evropske jeklene kartuše (črne), ki so trenutno v uporabi ter so polnjene pred 3 decembrom 2014 morajo biti menjane. Mogoče je, da so med polnjenjem kartuš pri dobavitelju vanje zašli ostanki proizvodnega materiala, kar lahko povzroči napake v sistemu ter s tem nedelovanje nahrbtnika v prihodnosti. Vsi nahrbtniki ABS Twin Bag (z dvojnimi vrečami), ki so bili aktivirani z jekleno kartušo morajo zato biti poslani nazaj k proizvajalcu ali dobavitelju v pregled. ABS karbonske kartuše ter ABS Mono nahrbtniki niso v nevarnosti za pojavo zgoraj opisane napake.

Proizvajalec ter polnilec jeklenih kartuš, ki so uporabljene v lavinskih nahrbtnkih je obvestil ABS, da se lahko v nekaterih jeklenih kartušah, ki so jih odposlali, nahajajo ostanki, ki lahko blokirajo napihovanje sistema ABS med aktivacijo. Do zdaj so se takšne težave, povzročene s strani dobavitelja, pojavile trikrat med treningi aktivacij.

ABS postavljaj varnost ter kakovost njihovih produktov na prvo mesto. Zato ta bavarski proizvajalec lavinskih nahrbtnikov odpoklicuje vse evropske jeklene kartuše, ki so bile polnjene pred 3 decembrom 2014 na zamenjavo. Datum polnjenja, je odtisnjen na okrogli nalepki, ki se skupaj z njeno natančno težo nahaja nalepljena na kartuši.

Vsi lastniki ABS Twin Bag nahrbtnikov, ki so bili kadarkoli že aktivirani z jekleno kartušo proizvedeno v Evropi (tudi za trening aktivacije) morajo nahrbtnike poslati ali prinesti nahrbtnike k dobavitelju na pregled delovanja. Pregled sistema je potreben, ker bi lahko prejšnje aktivacije povzročile vstop delcev naprave za polnjenje v sistem, ter tako zmanjšale možnosti za hitro aktivacijo ali pa jo celo preprečili. Nahrbtnike opremljene z ABS TwinBag, ki niso bili uporabljeni z jekleno kartušo ali, še nikoli niso bili uporabljeni ni potrebno vrniti, vendar pa je potrebno zamenjati polne jeklene kartuše. ABS karbonske kartuše ter ABS Mono nahrbtniki so prav tako izključeni.

Nahrbtnike lahko prinesete na testiranje v trgovino Annapurna vsak delovnik med 9.00 ter 19.00. Opravili vam bomo pregled sistema, ter zamenjali kartuše.

ABS trenutno ponuja zelo ugodno zamenjavo polne jeklene kartuše, ki je bila narejena pred 3.12.2014 za kartušo iz ogljikovih vlaken za ceno 75€. Kartuša iz ogljikovih vlaken, je za kar pol lažja, od jeklene, kar se zelo pozna na teži celotnega nahrbtnika.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na, info@annapurna.si ali telefonski številki 01/426/34/28