Osprey tehnologije

Vrhunski ameriški proizvajalec nahrbtnikov je na tržišču prisoten že več kot štirideset let in še vedno so eno vodilnih podjetji v sektorju kar se tiče inovativnosti, dizajna in kvalitete.

KAKO IZBRATI PRAVO VELIKOST NAHRBTNIKA?

Pomagate si lahko s spodnjim videom:

Nahrbtniki izdelani za ženske

Osprey določene nahrbtnike izdeluje posebej prilagojene ženskemu telesu. Hrbtišče je posebej oblikovano, prav tako bočni pas, celoten nahrbtnik pa ponuja optimalno rešitev za žensko telo. Nahrbtniki za ženske so označeni z znakom:

AntiGravity™ 3D mrežasto hrbtišče

Izredno trpežna, elastična mrežasta podloga na hrbtišču, bočnem pasu in naramnicah z brezšivno konstrukcijo omogoča odlično kroženje zraka, konstrukcija brez šivov pa preprečuje nastajanje "občutljivih" točk potenja. Nahrbtnik objame zgornji del vašega telesa in se popolnoma prilagaja vašemu gibanju.

LidLock™ sistem za zapenjanje čelade na nahrbtnik

LidLock™ je enostaven in varen Osprey sistem za zapenjanje čelade.

 

FlapJacket™ odstranljiva kapuca

Nekateri nahrbtniki imajo odstranljivo zgornjo kapuco (npr. Variant 37), ki je na nahrbtnik preprosto pripeta z enostavnim sistemom zapenjanja.

Integrirana prevleka za dež

Velika večina Osprey nahrbtnikov ima integrirano prevleko za dež (npr. Kestrel 28 ) , ki jo preprosto potegnete čez nahrbtnik.

Prostor za spalno vrečo

Nekateri Osprey nahrbtniki imajo poseben predel za shranjevanje spalne vreče (npr. otroški nahrbtnik Ace 38). Dostop do spalne vreče je enostaven in hiter.

Fit-on-the-Fly™ prilagodljiv bočni pas

Inovativen sistem prilagajanja bočnega pasu, pri katerem po potrebi, na primer pri daljši turi, izvlečete podložen del bočnega pasu. Ta sistem pomaga tudi pri prilagajanju velikosti nahrbtnika.

ToolLock™sistem zapenjanja orodja

Sistem za preprosto in varno zapenjanje orodja (na primer cepinov), najdete ga lahko pri recimo nahrbtniku Mutant 28.

Sistem za pričvrstitev plezalne vrvi

Nekateri Osprey nahrbtniki imajo preprost sistem za pričvrstitev plezalne vrvi na vrh kapuce (Mutant 38).

AirScape™ hrbtišče

AirScape™ zračno hrbtišče ponuja stabilnost v kombinaciji z odličnim kroženjem zraka. Dodani so "zračni kanali" in sicer na najbolj občutljivih mestih, ki še povečujejo kroženje zraka po hrbtišču. Za pohodništvo priporočamo nahrbtnik Talon 44.

InsideOut™ kompresijski trakovi

Na stranskih mrežastih žepih so nameščeni InsideOut™ kompresijski trakovi, kar pomeni, da lahko žep zategnete od znotraj ali od zunaj.

Prilagodljiva dolžina hrbtišča (Adjustable torso length)

Preprost sistem za prilagajanje dolžine hrbtišča glede na velikost uporabnika (Kestrel 38).

Podložen predel za prenosni računalnik

Pri Osprey nahrbtnikih iz serije urbanih nahrbtnikov boste našli poseben predel za prenosnike, ki je na notranji strani posebej podložen, da bo varoval vaš računalnik in da vas ta ne bo "žulil" v hrbet.

Stow-on-the-Go™ sistem za pripenjanje pohodnih palic

Preprost sistem za pripenjanje in nošenje pohodnih palic vam bo olajšal zapenjanje palic za predele, kjer jih ne potrebujete. Najdete ga pri veliki večini Osprey pohodnih nahrbtnikov, tudi pri nahrbtniku Kestrel 28.

Reverse Straightjacket™ kompresijski trakovi

Trakovi s katerimi lahko nahrbtnik stisnete na sprednji strani ali jih obrnete in ga stisnete pri strani.   

Integrated roll-out ToolWrap™

Notranji žep na spodnjem delu nahrbtnika, v katerega lahko v mrežasto notranjost organizirano pospravite svojo opremo. Najdete ga predvsem pri kolesarskih nahrbtnikih, na primer pri nahrbtniku Raptor 14.        

Notranji sistem kompresije/zategovanja

Sistem, ki je podoben tistim v potovalnih kovčkih, vam olajša zlaganje prtljage, ko se odpravljate na daljšo pot. Priporočamo potovalni nahrbtnik Farpoint 70.    

Izbira velikosti nahrbtnika

Pri določanju prave velikosti nahrbtnika si lahko pomagate z aplikacijo Osprey Pack Sizer. Aplikacijo si lahko naložite na tem naslovu: Osprey Pack Sizer.