Prana materiali in tehnologije

Organski bombaž

Običajno gojen bombaž okolju "podari" 25% insekticidov in 10% pesticidov, proizvedenih na svetu. Organski bombaž, po drugi strani, ohranja plodovitnost in čistost prsti, zmanjšuje proizvajanje toksičnih snovi in pesticidov ter ohranja biološko raznoliko kmetijstvo. Pri proizvodnji organskega bombaža smejo proizvajalci uporabljati samo zakonsko dolečene metode in materiale, kar pomeni nobenih pesticidov, strupov in gensko spremenjenih organizmov.

Recikliran poliester

Recikliran poliester pogosto prihaja iz uporabljenih plastenk pijač ali drugih uporabnih predmetov. Je bolšja izbira kot običajen poliester, saj pri proizvodnji predmet ne gre ponovno čez izločanje vseh toksičnih snovi in same energije, ki se porabi pri proizvodnji plastike.

bluesign®

Sedaj lahko nosite najbolj žive barve na svojih oblačilih, ne da bi pri tem imeli slabo vest zaradi dodatnega osnaževanja, ki ga tako barvanje povzroča. PrAna je že nekaj let zavezana tej oznaki.

Fair Trade

Fair Trade standardzagotavlja, da so delavci v tovarnah, ki za vas šivajo vsa ta lepa oblačila, pravilno zaščiteni, da njihov delovni proces poteka v pravilnem okolju, da zaslužijo delu primerno in so enako tretirani. PrAna je bila eno prvih večjih podjetij, ki ponuja produkte z oznako Fair Trade Certified™.

Odgovornost do naravnih materialov

PrAna je leta 2013 začela sodelovati z neprofitno organizacijo Canopy, ki zagotavlja, da se v proizvodnji ne uporablja noben od materialov iz zaščitenih gozdov.  Naravni materiali iz gozdov se še posebej uporabljajo pri proizvodnji joga podlog.