Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

Upravljavec

Uradno ime podjetja: Annapurna Way d.o.o.

Sedež podjetja: Švarova ulica 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

Odgovorna oseba v podjetju (zakoniti zastopnik): Neža Kovač

 

Kakšne podatke zbiramo in na kakšen način?

Annapurna Way d.o.o. za spletno trgovino uporablja spletno aplikacijo Shopify, ki zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja:

- ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za namen dostave), naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, IP naslov, podatke o plačilu, informacije o naročilu in informacije o napravi in brskalniku, ki ga uporabljate, geslo v šifrirani obliki

ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.annapurna.si.

Zakaj zbiramo te podatke in kako jih uporabljamo

Z uporabo spletnega mesta www.annapurna.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Annapurna Way d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih Annapurna Way d.o.o. v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Annapurna Way d.o.o. od posameznika zbira osebne podatke ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, telefonsko številko, IP naslov, podatke o plačilu, informacije o naročilu in informacije o napravi in brskalniku ter geslo v šifrirani obliki, kadar oseba odda spletno naročilo. Te podatke zbiramo za namen izdaje računa in za pošiljanje preko pogodbenih partnerjev (GLS Slovenije / Pošta Slovenije), a jih ne obdelujemo naprej in jih hranimo zgolj za dostavo.

Kadar oseba sprejema marketing / pošiljanje marketinški e-sporočil, uporabimo naveden naslov elektronske pošte. Naslovi se zbirajo v spletni aplikaciji MailChimp, a jih ne obdelujemo in ne posredujemo.

Kadar oseba naročilo odda preko telefona ali elektronskega naslova info@annapurna.si, od kupcev zberemo naslednje podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte in telefonsko številko za namen izdaje računa in za pošiljanje preko pogodbenih partnerjev (GLS Slovenije / Pošta Slovenije), a jih ne obdelujemo, ne posredujemo naprej in jih hranimo zgolj za dostavo.

Katere podatke Shopify zbira in zakaj?

- Shopify te podatke uporablja, da trgovcu (v tem primeru podjetju Annapurna Way d.o.o.) omogoči storitve, vključno s podporo in obdelavo nalogov, preverjanjem tveganj in goljufij, preverjanjem pristnosti in plačili. Te podatke Shopify uporablja tudi za izboljšanje svojih storitev.

- Če se odločite za Shopify Pay, podatke Shopify podatke shrani in jih uporabi, če želite predhodno izpolniti svoje podatke za izplačilo. Te podatke Shopify dodatno uporabi, da vam pomaga prilagoditi in izboljšati vaše izkušnje, ko obiščete spletno trgovino, tako da vam predstavi blago in storitev, za katere je verjetneje, da vas zanimajo.

- Nekatere osebne podatke, ki jih posredujete, Shopify uporablja za izvajanje določenega nivoja avtomatiziranega odločanja - uporablja nekatere osebne podatke (na primer naslova IP ali podatke o plačilu), da lahko za kratko obdobje blokirate nekatere potencialno goljufive transakcije.

Kdaj Shopify zbira te podatke?

- Shopify te podatke zbira, ko uporabljate ali dostopate do trgovine, ki uporablja njihove storitve, na primer, ko obiščete spletno mesto trgovca, oddate naročilo ali registrirate račun na spletnem mestu trgovca.

- Te podatke zbira tudi, ko se odločite za Shopify Pay ali uporabite Shopify Pay, da vnaprej izpolnite svoje podatke za izplačilo.

- Poleg tega Shopify sodeluje s tretjimi strankami, ki jim posredujejo informacije o kupcih njihovih trgovcev, na primer, da jim pomagajo pri iskanju trgovcev, povezanih z goljufijami.

Kdaj in zakaj Shopify deli te podatke s tretjimi strankami?

Shopify deluje z različnimi tretjimi strankami in ponudniki storitev, da bi svojim trgovcem pomagali pri storitvah in z njimi lahko izmenjali osebne podatke, da bi podprli ta prizadevanja.

Vaše podatke lahko podaja tudi v naslednjih okoliščinah:
 - za preprečevanje, preiskovanje ali ukrepanje v zvezi z nezakonitimi dejavnostmi, domnevnimi goljufijami, okoliščinami, ki bi lahko ogrozile fizično varnost katere koli osebe, kršitve naših pogojev storitve ali katere koli druge pogodbe, povezane s storitvami, ali če zakon zahteva drugače.
 - če ga trgovec, katerega trgovina, ki jo obiščete ali dostopate, usmerja, da te podatke prenese (na primer, če omogočajo aplikacijo tretje osebe, ki dostopa do osebnih podatkov stranke) - Annapurna Way d.o.o, tega ne počne.
- da so v skladu z zakonskimi zahtevami ali da se odzovejo na zakonite sodne naloge, sodne pozive, naloge ali druge zahteve javnih organov (vključno z izpolnjevanjem zahtev nacionalne varnosti ali kazenskega pregona).

Osebne podatke lahko date v skupno rabo tudi družbi, ki pridobi Shopify-evo poslovanje ali poslovanje trgovca, katerega trgovino obiščete ali dostopate, bodisi prek združitve, prevzema, stečaja, prenehanja, reorganizacije ali drugega podobnega posla ali postopka.

Shopify je odgovoren za vse nadaljnje prenose osebnih podatkov tretjim osebam v skladu z EU-ZDA. Privacy Shield Framework, švicarski-ZDA. Privacy Shield Framework in Kanadski Zakon o varstvu osebnih podatkov in elektronskih dokumentov (PIPEDA).

Več o Shopify zbiranju podatkov, si lahko preberete tu: Shopify Privacy Policy

Annapurna Way ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Annapurna Way d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. 


Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih trgovina Annapurna do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice Annapurna Way d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Annapurna (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Uporabnik lahko podatke zahteva s prošnjo preko e-naslova info@annapurna.si preko katerega bodo posredovani podatki direktno od upravljalca spletne strani www.annapurna.si, prav tako pa lahko uporabnik izbriše svoje podatke z zahtevo preko telefona 01/426 34 28. Upravljavec Annapurna Way d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Annapurna Way d.o.o. pošilja preko spletne aplikacije MailChimp.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini www.annapurna.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.annapurna.si. Končni kupec v spletni trgovini www.annapurna.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh www.annapurna.si je kupec izključno fizična oseba.


V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Annapurna Way d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Annapurna Way d.o.o.  podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na info@annapurna.si, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: naslov sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.

Nakupovanje kot gost

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Annapurna Way d.o.o.  vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Annapurna Way d.o.o.  kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil Uporabnik lahko specifična vprašanja na podjetje Annapurna Way d.o.o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, temveč poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, temveč podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.annapurna.si.

Uporaba piškotkov

Annapurna Way d.o.o. za spletno trgovino uporablja spletno aplikacijo Shopify, preko katere dostopate do naše spletne strani in preko katere lahko nakupujete na naši spletni strani.

Shopify uporablja dve različni vrsti piškotkov:

Funkcionalne piškotke:

 • Varnostni piškotki, osredotočeni na uporabnike, za odkrivanje zlorab s preverjanjem pristnosti za omejeno trajajoče trajanje, kot so ponavljajoči se neuspeli poskusi prijave. Ti piškotki so nastavljeni za določeno nalogo povečanja varnosti storitve.
 • Sejni piškotki predvajalnika večpredstavnostnih vsebin (flash piškotki) se uporabljajo za čas trajanja seje za shranjevanje tehničnih podatkov, potrebnih za predvajanje video ali zvočne vsebine (npr. kakovost slike, hitrosti omrežne povezave in parametrov pufra).
 • Piškotki za izravnavo obremenitve se uporabljajo za čas trajanja seje, da identificirajo isti strežnik v bazenu, da bi balansirni element obremenitve ustrezno preusmeril uporabniške zahteve.
 • Vztrajni piškotki za prilagajanje uporabniškega vmesnika se uporabljajo za shranjevanje uporabniških preferenc glede storitve na spletnih straneh.

Piškotki uspešnosti/izvedbe:

 • Piškotki analitike prve stranke - te piškotke Shopify uporablja za ocenjevanje števila edinstvenih obiskovalcev, za izboljšanje svojih spletnih mest in spletnih trgovin ter za odkrivanje najbolj iskanih besed v iskalnikih, ki vodijo do spletne strani. Ti piškotki se ne uporabljajo za ciljanje na spletno trženje. Te piškotke Shopify uporablja, če želite izvedeti, kako delujejo naša spletna mesta in spletna mesta naših trgovcev ter izboljšate svoje izkušnje z brskanjem.
 • Piškotki za analitične podatke tretjih oseb - Shopify uporablja tudi storitve Google Analytics in druge ponudnike analitike neodvisnih ponudnikov, naštete spodaj, ki trgovcu pomagajo oceniti, kako interakcijo uporabnikov z vsebino naše spletne strani. Ti piškotki si "zapomnijo", kaj so storili uporabniki Shopify-a na prejšnjih straneh in kako so sodelovali s spletnim mestom. Če želite več informacij o storitvi Google Analytics, obiščite Googlovo stran z informacijami. Navodila o tem, kako onemogočite storitev Google Analytics, glejte tu: https://policies.google.com/privacy

Shopify je za potrebe GDPR-ja samodejno posodobil politiko uporabe piškotkov, skladno z novimi uredbami.

Več informacij o uporabi piškotkov, si lahko ogledate tu: http://www.allaboutcookies.org/

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. To lahko stori preko telefonske številke 01/426 34 28 ali preko e-pošte info@annapurna.si. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.annapurna.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@annapurna.si. ali preko telefonske številke 01/426 34 20.

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva

 • vpogled,
 • popravek,
 • popoln izbris,
 • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
 • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v tem dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.annapurna.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Annapurna Way d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Annapurna Way d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Annapurna Way d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

- hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo;
- družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …);
- marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)
- podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.)
- vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
- pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev 

Z uporabo spletnega mesta www.annapurna.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani www.annapurna.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Annapurna Way d.o.o. na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Annapurna Way d.o.o. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.


Upravljavec osebnih podatkov je: Annapurna Way d.o.o., Švarova ulica 14, 1000 Ljubljana, Slovenija, SI 35521104. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@annapurna.si.