Salewa tehnologije pohodnih čevljev

Cleansport NTX

Cleansport NTX je patentiran produkt, ki ga uporablja kar nekaj svetovnih proizvajalcev obutve (Salewa, Keen, Vaude, Fischer, Puma, ...). Gre za proces, pri katerem se uporablja probiotična tehnologija za odvajanje vlagebakterij in neprijetnega vonja v obutvi. Pri procesu so zbrani naravni mikrobi, ki so vse naokoli nas, nanešeni na površino materiala. Ta inovativen proces nanašanja živih mikroorganizmov na vlakna je popolnoma naravi neškodljiv in predvsem prijazen do uporabnika. Proces deluje tako, da na vsak delček materiala nanesejo na tisoče mikrobov, ki obmirujejo na površini materiala. Mikrobi se aktivirajo, ko pridejo v stik z organskim materialom (potom) in ga uničijo, ko je organski material (pot) uničen se ponovno "potuhejo". Cleansport NTX ne vsebuje pesticidov, nevarnih kemikalij, težkih kovin, dišav in dodatkov ter gensko modificiranih organizmov.

GORE-TEX®

Gore-Tex je še vedno vodilni material v športni industriji kar se tiče visokokakovostnih proizvodov, saj ponuja popolno vodno zaščito, zračnost in trpežnost. Gore-Tex membrana je popolnoma vodo- in veterno- neprepustna, a hkrati omogoča odvajanje vlage od telesa. Membrana je formirana iz por, ki so kar 20 000-krat manjše od kapljice vode, a 700-krat večje kot mulekula vode, zato preprečujejo vdor vode in omogočajo zračnost.

MFF + Multifit Footbed notranji del čevlja

Posebna tehnologija notranjega dela čevlja omogoča več prilagajanja čevlja glede na obliko noge, saj uporablja dva zamenljiva vložka čevlja, s čimer zadosti večjemu spektru uporabnikov. Dodatni vložek je priložen.

Climbing Lacing/Plezalne vezalke

Posebna oblika vezalk, ki segajo skoraj do konic čevlja je podobna tisti pri plezalnikih omogoča boljše in bolj trdno zavezovanje čevlja.

3F sistem

3F sistem omogoča izredno fleksibilnost čevlja a je hkrati nogi v oporo

Prilagodljiva pena

Prilagodljiva pena znotraj čevlja se popolnoma prilagodi obliki noge in stisne vse nepotrebne odprtine med nogo in čevljem.

Vibram Megagrip

Megagrip ponuja odličen oprijem na suhih in mokrih terenih in ohranja visoko stopnjo trpežnosti. Tak podplat je najbolj uporaben pri aktivnostih kot so pohodništvo, gorsko kolesarjenje, kanjoning in skate-boarding.