Scarpa tehnologije pohodnih čevljev

Sock-Fit DVL

Sistem oblike čevljev, ki ponuja enako udobje noge v čevlju, kot bi nosili nogavice in bili eno z vašim čevljem. Pri nizkih pohodnih čevljih je jezik čevlja izdelan iz enega kosa, s pomočjo S-tech Schoeller elastičnega materiala, ki je zračen, vodoodporen in trpežen.

 

Activ Impact Technology

Tehnologija delov podplata, ki so oblikovani tako, da absorbirajo negativne sile/udarce iz tal po katerih hodite, s čimer zmanjšujejo pritisk na nogo in izkoriščajo energijo, ki se sprošča med aktivnostjo.

 

Autofit Collar

Ergonomično oblikovan vhod v čevelj, ki odlično objame gleženj.

 

Coccona podloga

Cocoona material, ki služi kot notranja podloga je lahek in zračen, se hitro suši in nadzoruje odvajanje vlage.

 

P-Flex vložek

Vložek iz 3.5 mm polipropilena.

 

Exo Scale

Notranja in zunanja zaščita iz poliueratana (PU), vbrizgana direktno na zgornji del.

 

Vibram Spyder II podplat z EVA peno

EVA pena je elastičen polimer, ki je po svoji fleksibilnosti in mehkobi podoben gumi. Njegove prednosti so, da je izjemno odporen na nizke temperature in na udarce, ima vodoodporne značilnosti in je odporen na UV žarke. Zato je pogosto uporabljen pri srednjih podplatih čevljev.

Spyder II ima EVA material vbrizgan v srednji podplat, kar zagotavlja udobje, majhno težo in odlično odzivnost. Polkrožna oblika na zadnjem delu podplata zagotavlja odlično postavitev noge. Na sprednjem delu (glej sliko 1) je oblikovan tako, da zagotavlja stabilnost in zaščito nogi. Spyder II omogoča odličen oprijem na podlagi, žlebički pa imajo lastnost samo-čiščenja. Na sprednjem delu podplata (glej sliko 3) so majhne zareze, ki omogočajo odličen oprijem tudi pri krajšem plezanju v skali.

 

Flex Point

Določene fleksibilne točke na čevlju, ki omogočajo gibanje gležnja med hojo.

 

Heel Tension

Poseben sistem opore pete, za boljšo stransko stabilnost v čevlju.

 

Vibram Dynatech III podplat

Srednji podplat iz EVA materiala, za boljšo absorpcijo sil iz tal v področju pete. Oblika podplata omogoča boljšo oporo okoli stopalnega loka, podplat ponuja odličen oprijem, žlebički pa imajo lastnost samo-čiščenja.

 

Active Plus vložek

Material vložka je kombinacija polipropilena in steklenih vlaken, debeline 4.5mm.

 

Speed Lacing način zavezovanja

Sistem zavezovanja vezalk, ki omogoča hitro prilagajanje za popoln oprijem okoli noge.

 

Ankle Padding

Podložen predel okoli gležnja, z blazinicami, ki se same prilagodijo obliki noge. Izdelan je iz posebne spominske pene, ki se zahvaljujoč toploti, ki prihaja od vaše noge, same oblikujejo po obliki. Pena obdrži svojo obliko tudi po izredno dolgotrajni uporabi.

 

Vibram Pentax Trek podplat

S pomočjo poliuretana in posebne oblike podplat absorbira sile iz tal. Sprednji del je izdelan tako, da omogoča odličen oprijem tudi v skali. Žlebički imajo lastnost samo-čiščenja.

 

Vibram Pentax Precision AC XT podplat

Podplat, ki ga Scarpa uporablja na bolj tehničnih čevljih, je primeren tudi za avtomatske dereze. Zaradi svoje oblike in materialov (PU in TPU peta) je celoten podplat oblazinjen, ki je lahek in odlično reagira na vsakem terenu.

 

Pro Fiber XT 20 vložek

Vložek, izdelan iz mešanice polipropilena in steklenih vlaken ter prevlečen z EVA materialom.

 

Vibram RE-Activ XT podplat

Bolj tehničen podplat, primeren za avtomatske dereze, ki ima odlične sposobnosti blaženja udarcev in sil na nogo.

 

Pro+Rubber vložek

Vložek, izdelan iz mešanice polipropilena in gume.