Scarpa tehnologije - turno smučarski čevlji

 

Mirage Pro ski-walk sistem za hojo

Nov mehanizem preklapljanja med hojo in smučanjem omogoča zaponki, da je zataknjena ali ne, s čimer zagotavlja večjo ali manjšo trdoto čevlja, kar je še posebej pomembno pri smučanju. Zaponka je lahko zataknjena v dveh pozicijah in nudi odlično kontrolu pri vzponu in pri smučanju.

Zeus Lite zaponke

Nova, lažja različica zaponk Zeus je kombinacija atraktivnega dizajna in preprostost uporabe v vseh razmerah. Povečuje pritisk na golenico, s čimer pripomore k boljšemu oprijemu pri smučanju.

Fast Buckle zaponke

Ena sama zaponka v kombinaciji z Velcro trakom, ustvarja hitro in precizno zapenjanje. Kombinacija omogoča tudi dve različni prilagajanji zapenjanja: za vzpon in spust.

Evo V-Frame okvir

Posebna oblika okvirja čevlja iz EVO materiala, utrjuje zadnji del in povečuje prenos moči med gibanjem, ko nagibate nogo naprej.

Wiregate Tour-Lock zaponka

Poseben dodatek na najvišji zaponki dodaja udobje med hojo, saj omogoča, da je zaponka "udobno" odprta (a v pravi poziciji) med vzpenjanjem v hrib.

Boa Closure System

Sistem zapenjanja na spodnjem delu pancarja, omogoča maksimalno nastavljivost in prilagajanje čevlja na nogo brez odvečnega tiščanja. Vsak premik je enak 1 mm regulacije napetosti. Po nameščanju in nastavljanju čevlja na nogo, BOA sistem ohranja trdnost zapenjanja tudi po dolgih urah vzpona ali spusta.

Heel retention sistem na peti

Zaščita pete je postala Scarpin zaščitni znak, saj posebna oblika jermena na drugi zaponki ponuja izjemen oprijem za vzpenjanje in smučanje in bolje fiksira čevelj na nogo.

Air Ventilation/Kroženje zraka

Posebna oblika stranskega zadnjega dela školjke z zračnimi odprtinami, prekritimi z membrano, ki povečujejo zračnost, suhost nog in kroženje zraka.

Bi-injected tongue (jezik)

Fleksibilen zunanji spodnji del jezika ponuja odlično rigidnost čevlja na delu golenice, kar še posebej pride prav med vzpenjanjem.

EVO tongue (jezik)

Specifična geometrijska oblika jezika je še posebej fleksibilna v srednjem delu, zato je zagotovljena udobna in "naravna" hoja.

Axial Alpine EvoAxial Alpine Evo postavlja nove standarde v razvoju turnih čevljev. Skupaj z EVO jezikom, ta stranski vstavek na školjki omogoča izjemno učinkovitost in majhno težo.

X-Cage Evo

Poseben zadnji del čevlja je pravzaprav originalen X-dizajn z dodano teksturo, ima drugačno geometrijo, a enako debelino. Omogoča, da je struktrura čevlja trdnejša, a brez dodajanja nepotrebne teže. Hkrati zmanjšuje torzijo po vzdolžni osi.

Scarpa® Finger Strap (sprednji trak)

Poseben zaključek Power Strap traku, izdelan iz trpežnega plastičnega materiala, olajšuje odpenjanje in zapenjanje traku tudi z rokavicami.

Scarpa® Removable Strap (odstranljiv sprednji trak)

Velcro® odstranljiv sprednji trak omogoča najboljši možen oprijem okoli jezika, izdelanega iz Pebax materiala.

Fitting indicator sistem (indikator zapenjanja)

Poseben indikator, ki prikazuje, če ste pravilno zapeli čevelj v vez, kar je še posebej priročno v globokem snegu.

Carbon Core Technology (tehnologija karbonskega jedra)

Tehnologija, ki omogoča prenos moči in anti-torzijski nadzor. Gre za karbonski vstavek, vbrizgan v školjko, da je ta bolj močna, s čimer omogoča prenos moči skozi dolžino pancerja. Za učinovito učinkovitost turnega čevlja.

Last (posebna oblika kopita)

Moderna oblika kopita je izdelana posebej za turno smučanje in zasnovana po sistemu zaklepanja zaponk, zato zagotavlja odlično udobje in precizno turno smučanje.

Quick-Step In Insert

Quick-step In Insert se sklaplja z indikatorjem prilagajanja ( Fitting Indicators System (F.I.S®)), ki pokaže kam v vez morate s pancarjem hitro in preprosto vstopiti, tudi v globokem snegu. Quick-step In Insert omogoča 70% lažje vstopanje v vez v primerjavi z klasičnimi sistemi.

Axial Alpine tehnologija

Inovativna oblika turno smučarskega čevlja je izdelana, da ponuja maksimalno lahkost in udobje čevlja ter hkrati ohranja izredno izvedbo pri turnem smučanju.

SCARPA® Cayman podplat

Posebna oblika podplata, katerega guma pomaga preprečevati nabiranje snega, oblika sprednjega dela je posebej izdelana za zapenjanje turnih vezi, zadnji profil pa je rahlo dvignjen.

Pro Flex G notranji čevelj

Posebna oblika notranjega čevlja z dvojno zanko za poteg, ojačenim sprednjim in stranskim delom, z fleksibilnimi točkami, dodatnim zapenjanjem jezika in zunanjimi sprednjimi šivi.

Instant-Fit Gt Women's notranji čevelj

Posebna oblika notranjega čevlja, prilagojena ženski nogi z dvema zankama za poteg, Lycra podlogo (kombinacija elastičnosti in toplote), D.A.S. jezik (dinamična asimetrična opora), elastičen spodnji del čevlja, udoben del pri prstih, podplat, ki ne drsi.