Smellwell

"Makes your stuff smell well."

Skrb za vašo opremo pomeni, da je sveža - s tem podaljšate njeno življenjsko dobo. Dišeči vložki Smellwell ščitijo vašo opremo pred neprijetnim vonjem, vlago in bakterijami. 

Smellwell je švedsko podjetje z vizijo, da ljudem vbija samozavest in svežino, medtem ko promovira aktiven življenjski slog in trajnost.


3 v 1

1. absorbira vlago in s tem preprečuje rast bakterij
2. odstranjuje neprijeten vonj
3. pušča svež vonj

Vložki so enostavni za uporabo - nastavite jih v vašo obutev/torbe/športno opremo, torej kamorkoli hočete. Uporabni so do 6 mesecev

Kako uporabljati SmellWell?

SmellWell so vrečke, ki jih lahko postavite v kakršne koli čevlje, torbe ali prostore, kjer lahko pride do neprijetnih vonjav. Z namestitvijo SmellWell v čevlje čez noč, se slab vonj odstrani in nadomesti s svežim vonjem. Po delovnem dnevu, v čevlje za trening po treningu ali v najboljših čevljih po zabavi, damo  svobodno  SmellWell v obuvalo da deluje. Na ta način SmellWell skrbi za notranjost čevljev in jih vedno ohladi in osuši.

Kako dolgo traja SmellWell?

SmellWellOriginal traja do 3-4 mesece in SmellWellXL do 6 mesecev, pri čemer morate zamenjati vrečke. Življenjska doba vrečk je odvisna od okolja, v katerem se uporabljajo. Na splošno se pričakovana življenjska doba skrajša, če se uporablja na območjih z visoko relativno vlažnostjo. Na primer, če se uporabljajo v paru  rokavic za hokej, lahko delajo težje kot v paru s snežkami za relativno sušenje.

Ali lahko umijem moj vonj?

Ne! SmellWell služi kot naravni filter, ki učinkovito odstrani slabe vonjave. Če menite, da se vaš SmellWell po dolgem času v čevljih počuti nezaželeno, jih postavite nekam, kjer lahko zrak kroži in doseže. Na ta način so prezračevane in znova postanejo sveže. Če so ležali v res vlažnih čevljih, se v vrečki oblikujejo kristali, kar jim omogoča strjevanje. Kristale zlahka zlomite s stiskanjem vrečke, tako da znova znova pridobijo svojo naravno konsistenco in sposobnost absorpcije vlage.

Ali SmellWell vsebuje antibakterijske snovi?

Ne, SmellWell ne vsebuje antibakterijskih snovi. To je naravna vsebina, ki pomaga odstraniti neprijeten vonj. Vlažnost, ki jo absorbira SmellWell, zmanjšuje možnost bakterij, da rastejo in ustvarijo smrdljivo okolje.

Ali SmellWell vsebuje ftalate ali biocide?

Ne, SmellWell ne vsebuje niti ftalatov niti biocidov, temveč je iz obnovljivih absorbentov.

Ali je barva uporabljena za tiskanje vzorca na odobrenih vrečah?

Da, uporabljena barva je bila preverjena v skladu z dodatkom 1-3 uredbe REACH, da se zagotovi, da ne vsebuje prepovedanih snovi.

Ali ima SmellWell v različnih vonjih?

Ne, to je isti sveži vonj v vseh SmellWells, ne glede na oblikovanje. SmellWellUnscented nima vonja.

Ali lahko SmellWell uniči nohtne glive?

Glodalo za nohte pogosto sovpada z Atheletejevo stopalko, ki jo je mogoče preprečiti tako, da se čevlji držijo suhega. Dodajte SmellWell na čevlje, ko jih ne uporabljate, tako da absorbirajo vlago in čevlje obdržijo. S tem se zmanjša tveganje za gripo nog in nohtov.

Ali SmellWell preprečuje atletsko stopalo?

Noge glive so še posebej pogoste med športniki, saj pogosto nosijo pogosto uporabljene čevlje, ki se zlahka vroče in prepotenejo. Vlaga zagotavlja odlično podlago za športno nogico, ki povzroča bakterije, in z uporabo SmellWell-a, lahko preprečite tveganje za atletsko stopalo, tako da neprekinjeno uporabljate SmellWell, da čevlji med treningi ostanejo suhe. To velja tudi za druge poklicne skupine, ki nosijo toplo in gosto delovno obutev.

Zakaj znoj, slabo počutje?

Na celotnem telesu senzorji občutijo telesno temperaturo in signalizirajo možgane, če je čas, da ga reguliramo. To poteka predvsem z znojem. Vendar pa obstajajo dve vrsti pota - toplotno znojenje in stresno potenje.

Topel znoj, na primer izločen med vadbo, prihaja iz ekscirnih žlez in stresa znoja iz nečesa, imenovane apokrine žleze. Med potjo, ki se izloča, ni velike razlike, ponavadi pa lahko rečemo, da apokrine žleze (stresno znojenje) povzročajo več beljakovinskega znoja - nekaj, kar bakterije in glive želijo jesti. Razlog, da je nožni znočin velik problem, je predvsem zato, ker v bazi temnih, vlažnih okolij obstaja več bakterij in gliv, kot so čevlji.

Ko so bakterije nato nasičene, oddajajo žveplasto snov, ki je za nas  neprijeten vonj. Kaj SmellWell naredi, je odstraniti vlago, kjer bakterije in glive uspevajo, da bi odpravili težavo, preden se pojavi.