Therm-a-Rest tehnologije

ThermaCapture Radiant Heat tehnologija

ThermaCapture Radiant Heat tehnologija je patentirana odbojna prevleka, ki jo nanašajo na več vrst površin. S tem, ko površina odbija toploto (ki se drugače porazgubi) nazaj k uporabniku, ta izjemno lahka prevleka spremeni površino v izjemno toploto in zagotavlja toploto brez dodane teže ali debeline.

NeoAir™ blazine

Triangular Core Matrix™

Najbolj napreden izdelek podjetja uporablja patentirano tehnologijo zmanjšuje izgubo toplote tako, da je izdelana iz dveh vrst zloženih trikotnikov, ki ustvarjajo na stotine samostojnih celic v tej najtoplejši blazini. Simultano ta notranja struktura blazini doda neprimerljivo stabilnost.

Wave Core™

Wave Core™ upočasni konvekcijsko izgubo toplote, s tem ko je sestavljena iz enojne plasti valov. Ta osnovna struktura podvoji toploto neizolirane blazine brez dodatkov kot so puh ali umetni materiali. Blazina je primerna za lepše vremenske pogoje v treh sezonah.

Samonapihljive blazine

Air Frame konstrukcija

Je preprosta konstrukcija, ki vsebuje izmenično nameščene kanale polnjene s peno ali zrakom, s čimer ustvarja ogrodje pene v zračni blazini. Mešanica obeh tehnologij je izredno udobje, kompresija blazine, stabilnost in oporo.

Vertically Die-cut Foams

Inovacija, ki omogoča, da se blazina zloži še na manjšo velikost in z še manjšo težo, brez večje razlike v toploti in udobju. Vsako jedro pene je nameščeno ležeče (vertikalno), pritisk pa ustvarja specifičen vzorec lukenj pene, s čimer se zmanjšuje njena vsesplošna gostota, s čimer se zmanjšata teža in velikost. S to tehnologijo nagovarjajo predvsem ženske in tiste, ki ji radi zebe, ter varujejo anatomsko pomembne točke na telesu (npr. bok in ramena).

Diagonally Die-cut Foams

Tehnologija deluje po podobnem principu, kot vertikalen rez, se pravi da zmanjšuje gostoto blazine, s čimer se zmanjšujeta tudi teža in velikost. Razlika je v tem, da ta blazina zaradi svojih diagonalno postavljenih jeder, dviguje zrak med dnom in vrhom blazine, s čimer se povečuje toplota.

Thermal Foams

Patentirana tehnologija iz trdnih jeder in čeprav izgleda zgolj kot pena, so leta raziskovanja prinesla udobno, lahko in trpežno samonapihljivo blazino.

               

Pressure Mapping

Pressure mapping ali določanje pritiska vsebuje analizo delov telesa, ki so izpostavljeni na spalni površini. Z natančno analizo posebej ženskih in moških občutljivih delov, so postavili natančno določeno gostoto pene na določenih mestih blazine.

Zaprte celice

RidgeRest™ & Z Lite™ tehnologija

Ti dve inovativni tehnologiji povečujeta efektivnost in udobje osnovne samonapihljive blazine z nadgrajevanjem sploščenih zaprtih celic pene z toplotno oblikovanim reliefom. RidgeRest uporablja običajen vzorec valov, Z Lite pa ponuja maksimalno kompaktnost z vzorcem "gnezda". Obe potiskata prazne zračne celice pod uporabnika, s čimer povečujeta toploto, vrh pa ohranja udobje in oporo. Če povzamemo; spodnja stran blazine je vedno izdelana iz bolj trpežne pene in zgornja iz bolj mehke, udobne.