Turnosmučarske kože Kohla

Kohla je na letošnjem outdoor sejmu ISPO prejela nagrado ISPO AWARD 2015/16 za najbolj inovativen produkt, in sicer za dvoslojne lepljive kože Vacum Composite, ki se pod pritiskom bolje oprimejo površine. Letošnji model je v več velikostih na voljo v trgovini Annapurna, za naslednjo zimo pa bodo ponudili prenovljeno različico vseh turnih kož, z povsem novim, še boljšim sistemom zapenjanja in oprijema. Seveda bodo kože že pred začetkom prave turne sezone na voljo tudi v trgovini Annapurna.

Do takrat pa Kohla ponuja nekaj koristnih nasvetov in informaciji o rokovanju s turnimi kožami, ki bodo prišli prav vsakemu turnemu smučarju.

Nanašanje turnih kož

V res hladnem vremenu se včasih zgodi, da se turne kože nočejo oprijeti smuči. V tem primeru kože poskušajte segreti s svojim telesom in ponovno poskusite. V toplejši vlažnih dneh poskusite kože čim bolj osušiti preden jih nanašate na smuči (s priloženo vrečko iz flisa).

Zdrsavanje kož

Pri ekstremnih pogojih vse kože začnejo zdrasavati. Vse Kohline turne kože imajo že v osnovi nanešeno impregnacijo, ki pa ne traja večno. Zato poskrbite, da bodo vaše kože vsaj občasno impregnirane.

Informacije o turnih kožah Kohla

Turnosmučarske kože Kohla so visokokvalitetne in razvite ter izdelane v Innsbrucku na Tirolskem, v samem osrčju avstrijskih Alp. Materiali kož so izredno skrbno izbrani, Kohla pa poskrbi za okolju prijazno impregnacijo kož. Več informacij si lahko ogledate v spodnjem videu (žal samo v nemščini):

Oblika kož

Poseben produkt v seriji turnih kož so t.i. Multifit kože, ki jih uporabnik lahko sam reže glede na obliko in velikost smuči. Da je zadeva bolj preprosta, je tem kožam priložen poseben nož za rezanje kož. Postopek rezanja kož je natančno prikazan v spodnjem videu (žal samo v nemščini):

 Skrb za kože

Kohla priporoča redno pregledovanje in servisiranje turnih kož. Še posebej je pomemben nanos izdelkov za vzdrževanje kož, saj brez čiščenja in impregnacijo kože s časoma izgubijo svojo sposobnost oprijemanja.

Vacum Base 2.0

Vacum Base so turnosmučarske kože prihodnosti! So preproste za uporabo in izjemno robustne in se ponašajo z več prednostmi. Že tri leta nazaj so bile nagrajene na sejmu ISPO. Z sistemom zapenjanja i-Clip ponujajo popolno fiksiranje na vse vrste smuči. Material je mešanica najlona in mohairja.