Vložki Formthotics

 

Trideset let nazaj je športni zdravnik dr. Charlie Baycroft posušal najti praktično in ekonomično rešitev za svoje paciente, ki so trpeli za bolečinami v stopalih. Vložki Formthotics so rezultat njegovih dolgoletnih raziskovanj, ki temeljijo na dejstvu, da se naše noge same po sebi ne bodo kaj kmalu prilagodile na trdo podlago, po kateri večinoma stopamo v teh časih. Pri razvoju se mu je pridružil upokojen novozelanski smučar David Boyd in skupaj sta razvila danes svetovno poznane in izjemno kvalitetne notranje vložke, ki jih uporabljajo športniki in nešportniki po celem svetu. Vložke še danes izdelujejo na Novi Zelandiji.

Kako delujejo?

Termično oblikovani in prilagojeni vašemu stopalu, so FormthoticsTM vložki prilagojeni osebnim potrebam pacientov in omogočajo popolno prilagajanje med vašim stopalom in notranjim delom vaših čevljev. Vaša stopala podpirajo na zdrav in naraven način (kot da hodite bosi po pesku) in preprečujejo nenaravno pronacijo.
Individualni prilagodljivi vložki zmanjšujejo obremenitve (sile), ki jih povzročajo prekomerni napori (pritiski), kar vodi do bolečin v različnih delih telesa (mišično-kostnega sistema). Stopala in nogi postavijo v bolj naraven položaj ter preusmerijo (razporedijo) obremenitve na strukture, ki jih lahko učinkovito absorbirajo.

Učinki
Med uporabo FormthoticsTM vložkov boste opazili nekatere ali vse od spodaj navedenih učinkov:

  • v obdobju 2 tednov, včasih pa takoj, pomembno zmanjšanje prisotnosti vaših simptomov in občutek kot da hodite ali tečete na nekoliko drugačen način
  • povečanje občutka udobja in manj utrujenosti med hojo ali tekom
  • izboljšanje položaja stopal in nog
  • izboljšanje ravnotežja in stabilnosti
  • izboljšanje telesne drže.