Völkl tehnologije

Posebna oblika konice - Tip Rocker

Ta usločena oblika pod nogo in na repih zagotavlja smuči kontrolo in oporo. Tak tip konice najdemo pri smučuh Yumi, Qanik, Nukka, Amak, Inuk, VTA88 lite, VTA88 in Nanuq.

Prednosti: ko smuči z Rocker tehnologijo vodimo naravnost, osrednji del smuči koncentrira pritisk smuči na sneg, s čimer je precej lažje zavijati. Da taka oblika konice deluje, jo potrebna izredna usklajenost strukture, vezi in stranskega loka.

Full Chamber oblika

Chamber lahko prevedemo kot usločenost, torej gre za polno usločenost smuči, ki je tradicionalna oblika smuči in s tem tudi ponuja bolj tradicionalno smučanje, Najdemo jo pri npr. smučeh Amaruq.

3D.RIDGE tehnologija

Ta tehnologija je simbol Volklove lahke konstrukcije smuči. Njena značilnost je povišan osrednji "greben" smuči, ki se strogo zravna na obe strani smuči, proti konici in proti repu. Ta sistem zmanjšuje notranjo gostoto smuči in povečuje agilnost smuči ter pomaga uravnavati trdoto smuči. Rezultat je fleksibilna, lahka smučka, ki je hkrati izredno trpežna. To tehnologijo najdemo npr. pri turnih smučeh VTA88 LITE.

Skin Pin sistem zapenjanja turnih kož

Je preprost, hiter in učinkovit sistem zapenjanja kož. Kožo preprosto pripnete s tem, ko njeno "zaponko" namestite na odprtino v smuči in jo zavrtite za 90 stopinj, da se zatakne v smučko. Ko je enkrat zataknjena, je 100% varno nameščena.

Sidewall konstrukcija

Sidewall konstrukcija vključuje ojačane kanale, ki podpirajo stranski lok smuči, kar pomaga pri stabilnem zavijanju smuči, tudi na težjih terenih.

Power Construction

Najstarejša Volkova konstrukcija stranskih vertikalnih sten pripomore k izjemnemu oprijemu, stabilnosti in občutku vodenja smuči.

Multi-Layer lesena sredica

Turna serija smuči vsebuje več plasti lesa, ki vsebujejo dve različni gostoti lesa. Pod vezjo je uporabljen gostejši jesenov les, na drugih delih pa uporabljajo topolov les. Gostejši les bolje ohranja energijo zasuka smuči ter drži vezi na mestu, medtem ko manj gost les pripomore k večji prožnosti in pritisku na smuči. Vsak model smuči ima drugače zasnovano leseno sredico. Najdemo jo npr. pri smučeh Nanuq.

Power Shell Construction

Gre za "školjko" smuči iz enega dela, brez vertikalnih stranskih sten.